Stad Oostende zorgt voor nieuwe ontmoetingsplaatsen, sportinfrastructuur en sfeer in Zandvoorde

Eind vorig jaar hield de Stad een participatiemoment voor de jongeren in Zandvoorde, die vroegen om meer ontmoetingsplaatsen in de wijk. Daarom plaatste de Stad een tijdelijke tent aan OC 't Kasteeltje, waar zowel de Stad als de inwoners activiteiten kunnen organiseren.

Die wordt feestelijk geopend met het evenement Lente in de Tente. Daarnaast zijn er ook plannen voor meer sportmogelijkheden, zoals een vaste beweegbank, een permanente skatespot en een 3x3 basketbalveld.

Zandvoorde is een van de kleinste, maar ook een van de jongste wijken van Oostende. Naast verschillende sportclubs, is er ook een jeugdbeweging. Eind vorig jaar organiseerde de Stad een participatiemoment om de mening en ervaringen van jongeren in Zandvoorde te peilen. Daaruit bleek duidelijk dat er vraag was naar meer ontmoetingsplaatsen.

Lente in de Tente en evenementen

Als reactie daarop wordt een gezellige nomadentent opgetrokken bij ontmoetingscentrum ’t Kasteeltje. Die staat er van de lente tot in de herfst. Het initiatief wordt feestelijk ingeluid met het evenement "Lente in de Tente". Opnieuw belooft het een warme en gastvrije plek te worden voor alle Zandvoordenaars, ongeacht hun leeftijd en dat in samenwerking met lokale handelaars, zoals sfeercafé De Lussac en brouwerij De Zwoane.

Ondertussen wordt ook een zomerprogramma ontwikkeld en worden er diverse evenementen georganiseerd, waardoor er voor iedereen wat wils is. Er staan tal van activiteiten op het programma, waaronder een gezellige spelletjesavond en een spetterende kinderfuif. De stretchtent is nu in opbouw. Op vrijdag 22 maart volgt de opening.

Voor de jongste inwoners van Zandvoorde wordt woensdag 17 april een bijzondere dag, want dan vindt de Buitenspeeldag plaats bij OC 't Kasteeltje.

Nog meer ontmoetingsplaatsen en sportmogelijkheden 

Naast het evenement “Lente in de Tente” en tal van activiteiten, zijn er nog meer projecten in ontwikkeling. Zo zal er na een succesvolle proefperiode, die eindigt in oktober, een permanente beweegbank worden geïnstalleerd in Zandvoorde. De beweegbank zal te vinden zijn op de voormalige petanqueterreinen bij OC 't Kasteeltje. Daarnaast krijgt het populaire skatepark een vaste locatie in de buurt van het ontmoetingscentrum, en wordt er een 3x3 basketbalveld aangelegd aan de Egellaan. Verder staan er plannen op stapel voor een trailrun-parcours en een start-to-run initiatief in de wijk.

Het resultaat is een breed scala aan nieuwe ontmoetingsplaatsen, evenementen en heel wat sportmogelijkheden in de wijk.

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2024 16.25 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.