Het Groen Lint: groene parelsnoer rondom de stad

Hoofdthemas

Onze stad heeft een verrassend groene stadsrand. Stad Oostende heeft die troef ingezet om er een groene, publieke ruimte voor de Oostendenaars van te maken. Vandaag is het Groen Lint een aantrekkelijk traject voor fietsers en voetgangers. Het verbindt over een afstand van 35 km vijftien bestaande en nieuwe groengebieden en landschappen in de stadsrand.

In de constante ontwikkeling van het Groen Lint staan natuurbehoud én nieuwe natuurontwikkeling centraal. Er wordt ook aandacht besteed aan energie en nieuwe vormen van energieontwikkeling, de klimaatverandering en het belang van water en het vasthouden van water in en rond de stad. Ook de stedelijke landbouw en gezonde voeding kregen een belangrijke plaats in het Groen Lint, onder andere in de Tuinen van Stene. Het traject laat wandelaars en fietsers bovendien kennis maken met het erfgoed en de kunstwerken langs de route.

Lees meer over het Groen Lint

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.