Jeremy de Salle is jaar langs Stadsfotograaf van Oostende

Jeremy de Salle is jaar langs Stadsfotograaf van Oostende

De opvolger van de Oostendse stadsfotograaf 2020, Jan Van der Borght, is gekend. Jeremy de Salle werd door de jury unaniem verkozen tot Stadsfotograaf van 2021 door zijn unieke en opvallende inzending. Hij mag een jaar lang de Stad aan Zee in beeld brengen en won een geldprijs van 1.500 euro.

Van begin augustus tot eind november 2020 konden amateur- en professionele fotografen hun meest straffe, originele en fraaie beelden insturen voor de fotowedstrijd ‘Wie wordt stadsfotograaf 2021 van Oostende?’.

Vorig jaar werd de wedstrijd voor de allereerste keer georganiseerd en waren er al meteen 180 inzendingen. Toen konden enkel Oostendenaars en tweedeverblijvers deelnemen. Na een grondige evaluatie met de juryleden werd besloten om de wedstrijd open te trekken voor alle amateur- en professionele fotografen waardoor deze editie ongeveer 300 fotografen zich kandidaat stelden.

Eigen visie en uitstekend observatievermogen
De jury was zo overtuigd van het kunnen van Jeremy de Salle dat het besloot om meerdere beelden op te nemen van de nieuwe stadsfotograaf. Ook zullen er meerdere foto’s te zien zijn van Bert De Busschere die op de tweede plaats strandde en van Geert Demuynck die derde werd. Er zijn in totaal 21 fotografen vertegenwoordigd in de tentoonstelling.

“De winnaar Jeremy de Salle heeft meer dan één lucky shot afgeleverd en toonde een enorme diversiteit in zijn beelden. Hij beschikt over een eigen visie en een uitstekend observatievermogen. Wij als jury hebben er alle vertrouwen in dat hij in de verschillende opdrachten voor Stad Oostende kwalitatieve foto’s zal aanleveren”, aldus juryvoorzitter Jimmy Kets.

De stadsfotograaf krijgt eind 2021 zijn eigen expo met een overzicht van zijn mooiste beelden van Oostende en wint een geldprijs van 1.500 euro.

Praktische informatie:

De expo ‘Wie wordt stadsfotograaf van  Oostende’ is van 15 maart tot en met 10 mei 2021 te zien in de Nieuwe Gaanderijen.

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2020 8.40 u.