Wedstrijd Stadsfotograaf

Wedstrijd Stadsfotograaf

Hoofdthemas

Wie wordt de opvolger van stadsfotograaf Jürgen Vanhoof? 

Stad Oostende schrijft elk jaar een fotografiewedstrijd uit voor alle professionele en amateurfotografen vanaf 18 jaar. De winnaar volgt Jürgen Vanhoof op en mag zich een jaar lang 'Stadsfotograaf van Oostende' noemen. Dit jaar luidde de opdracht: "Laat je inspireren door James Ensor: de man, zijn werk, zijn masker, zijn stad…" 

Ondertussen werden de inzendingen afgesloten. De jury, bestaande uit Nick Decombel, Jelle Vermeersch, Peter Defurne en Kim Vlaeminck, buigt zich momenteel over de inzendingen en zal foto's selecteren die in de Anglicaanse Kerk zullen worden getoond . Uit de genomineerde fotografen kiest de jury één winnaar. Die krijgt een eigen tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen. Behalve de eer en een eigen tentoonstelling krijgt de titelhouder ook een geldprijs van 1.500 euro

Praktisch 

  • De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven voor alle professionele en amateurfotografen die minstens 18 jaar oud zijn.
  • Ondertussen werden de inzendingen afgesloten. Foto's die aan de opdracht voldoen konden worden ingediend vanaf 1 maart 2023 tot en met 30 september 2023. 
  • De bekroonde foto's en fotografen ontdek je vanaf 9 februari tijdens een expo in de Anglicaanse kerk. Kandidaten worden persoonlijk gecontacteerd over de uitslag.
  • Alle voorwaarden en technische details kan je lezen in het wedstrijdreglement Wedstrijdreglement stadsfotograaf Oostende 2024.pdf85,9 Kb(pdf)
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.