Stadsmuseum

Stadsmuseum

Hoofdthemas

Het Stadsmuseum leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt ook een blik op de toekomst. Heel wat objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart. Ontdek het Oostende van vroeger en nu samen met de beroemdste bewoner van het pand, Louise-Marie, eerste Belgische koningin. Zij komt prominent aan bod en neemt zelfs het woord.

Expo's

Naast de permanente collectie vind je in het Stadsmuseum ook steeds een tijdelijke tentoonstelling rond een Oostends thema. De Koninklijke Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring ‘De Plate’, die zijn thuisbasis in het Stadsmuseum heeft, zorgt voor de samenstelling van de tijdelijke tentoonstellingen.

Expo: 100 jaar Rotary Oostende

Voorbije expo's 


Beleving

Creatieve gezinsworkshops 

Op zoek naar een superleuke en creatieve gezinsactiviteit? Op woensdagnamiddag kan je spelenderwijs de collectie van het Stadsmuseum ontdekken! De begeleiders van mu-zee-um zorgen voor een onvergetelijke middag vol tekeningen, collages, bezoeken, spelletjes en andere boeiende activiteiten. De gezinsworkshops zijn de perfecte manier om je creativiteit te ontplooien en een onvergetelijke middag te beleven met je (groot)ouders en broertjes en zusjes!

Binnenkort kan je hier een plekje reserveren

Familie-escaperoom Belvedère
De familie-escaperoom Belvedère is jammer genoeg even gesloten. Binnenkort kunt u hier opnieuw inschrijven.

 

Praktische informatie

Openingstijden, bereikbaarheid, tickets en toegankelijkheid