Stadsmuseum

Stadsmuseum

Hoofdthemas

Het Stadsmuseum leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende en werpt ook een blik op de toekomst. Heel wat objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart. Ontdek het Oostende van vroeger en nu samen met de beroemdste bewoner van het pand, Louise-Marie, eerste Belgische koningin. Zij komt prominent aan bod en neemt zelfs het woord.

Expo's

Naast de permanente collectie vind je in het Stadsmuseum ook steeds een tijdelijke tentoonstelling rond een Oostends thema. De Koninklijke Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring ‘De Plate’, die zijn thuisbasis in het Stadsmuseum heeft, zorgt voor de samenstelling van de tijdelijke tentoonstellingen.

Expo '300 jaar Oostendse Compagnie'

Voorbije expo's 


Beleving

Creatieve gezinsworkshops 

Op zoek naar een superleuke en creatieve gezinsactiviteit? Tijdens de gezinsateliers ontdek je spelenderwijs de collectie van het Stadsmuseum! De begeleiders van mu-zee-um zorgen voor een onvergetelijke middag vol tekeningen, collages, bezoeken, spelletjes en andere boeiende activiteiten. De ateliers zijn de perfecte manier om je creativiteit te ontplooien en een onvergetelijke middag te beleven met je (groot)ouders en broertjes en zusjes! 

13 juni 2024 - 9.30 - 11.00 uur: LABO MINI - Voelspriet (0-3 jarigen): Labo voor de allerkleinsten met (groot)ouders. 

Familie-escaperoom Belvedère
De familie-escaperoom Belvedère is jammer genoeg even gesloten. Binnenkort kunt u hier opnieuw inschrijven.

 

Praktische informatie

Openingstijden, bereikbaarheid, tickets en toegankelijkheid

 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.