Schrijf in voor een 'Start 2 Coach' VTS-opleiding in Oostende

In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool wordt in mei 2024 een Start 2 Coach opleiding georganiseerd in Oostende. Start 2 Coach is de nieuwe laagdrempelige en praktijkgerichte opleiding van de Vlaamse Trainersschool waarbij cursisten de basisprincipes leren rond verantwoord training geven.

De cursus omvat 15 lesuren gespreid over twee weekends en kan gevolgd worden door iedereen die in 2024 de leeftijd van 15 jaar bereikt.

Wat kan je doen met een Start 2 Coach attest?

  • Je ondersteunt de trainer bij het aanleren van bewegingsvaardigheden en basisvormen aan beginnende en/of recreatieve sporters in een sportclub of andere sportieve omgeving.
  • Je kent de belangrijkste pedagogische en didactische basisprincipes en past deze toe in een veilige en motiverende omgeving.
  • Je bent opgeleid om sporters te begeleiden onder toezicht van een hoger opgeleide aanwezige trainer.
  • Je hebt een vrijstelling op zak voor module 1 van de sportspecifieke VTS initiatorcursussen.

Meer info en inschrijven

Tussenkomst in de opleidingskost

Oostendse sportverenigingen die instaan voor de opleidingskost van hun cursisten kunnen een terugbetaling bekomen van de Stad als voldaan wordt aan het subsidiereglement clubwerking.

Gepubliceerd op donderdag 23 november 2023 18.40 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.