Eerste opvangdag en wennen

Hoofdthemas

De eerste dag is altijd spannend, zowel voor jou als voor jouw kindje.

Daarom promoten wij het wennen.

Wat breng je mee?

  • luiers
  • reservekledij
  • heen- en weerschriftje
  • familiefoto's
  • fopspeen/knuffel om in de crèche te laten
  • baby's: voldoende gesteriliseerde flessen + moedermelk / poedermelk.
  • iets wat vertrouwd ruikt: een sjaal van mama, een tetradoek van thuis,...

Kom bij voorkeur een kwartiertje vroeger. Zo heb je voldoende tijd om je kindje op een rustige manier voor het eerst af te zetten.

Bel ons gerust om te vragen hoe het op de eerste dag gaat.

Wennen

Het is belangrijk dat kinderen de wereld van thuis herkennen in de opvang. Het kind zal een emotioneel veilig gevoel ervaren wanneer de opvoeding thuis en in de kinderopvang op elkaar zijn afgestemd. Daarom zetten wij sterk in op een wenbeleid waarbij de focus ligt op het welbevinden van het kind.

Wanneer

Zo kort mogelijk voor de startdatum. Jullie mogen zoveel wenmomenten gebruiken als nodig.

Waar

In de groep van jouw kindje.

Wie

Het is belangrijk dat jullie samen met jullie kindje komen wennen. Zo leren wij van jullie wat de gewoontes van jullie kindje zijn. Het kind kan wennen aan een nieuwe omgeving samen met een vertrouwd gezicht. Jullie kunnen als ouder ook eens zien hoe een dag in een crèche verloopt.

Hoe lang

We vragen om minstens een uur in de groep te blijven. Er valt zoveel te zien waardoor dat sneller voorbij gaat dan je zou denken. Zo hebben we ook voldoende tijd om elkaar te leren kennen.

Wat breng je mee?

Spulletjes voor die dag (pampers, flesjes,...). Je mag gerust ook al spullen meebrengen voor de eerste dag, zodat je daar later niet meer aan moet denken
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.