nuttige weetjes

Hoofdthemas

Zindelijkheid

Peuters hebben tijd van twee tot vijf jaar om zindelijk te worden. De ene is hier vroeg mee, de andere is laat. Heb geduld tot het gaat…

Gaat jouw kind binnenkort naar school?
Vraag welke afspraken de school heeft rond zindelijkheidstraining. Dit kan per school verschillen. 

Zindelijkheid447,7 Kb(pdf)

Slaap

Slaap is belangrijk. Het kind komt tot rust en terug op kracht. Het verwerkt de indrukken van de dag. Hieronder enkele tips voor een goede nachtrust en om de kans op wiegendood te verkleinen.

Slaap ouder, slaap! Probeer ook als ouder voldoende rust te vinden. Een uitgeslapen ouder kan beter om met een huilend kind.

Slapen386,1 Kb(pdf)

Ouders uit elkaar

Wat gebeurt er met de opvang wanneer ouders uit elkaar gaan? Maak de scheiding bespreekbaar en informeer de opvang. Lees hier alle tips. 

Ouders uit elkaar685,6 Kb(pdf)

Naar school 

Vanaf 2,5 jaar kan en kind starten op school. In de kleuterklas leert je kind heel wat vaardigheden die nodig zijn om later te kunnen lezen, schrijven en rekenen. Elk kind heeft echter zijn eigen tempo.
In deze brochure lees je hoe je kan nagaan of jouw kind klaar is voor de klas.

Naar school659,5 Kb(pdf)

Borstvoeding

"Borstvoeding? Natuurlijk!"
De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om de eerste zes maanden enkel borstvoeding te geven. (Exclusief borstvoeding kan tot zes maanden, daarna kan dit in combinatie met vaste voeding. Borstvoeding kan zolang de mama en het kindje dit wensen.)

Welkom bij onze borstvoedingsvriendelijke kinderopvang. Ontdek hier ons beleid omtrent borstvoeding, alsook tips voor wanneer je het werk terug aanvat.  

Borstvoeding2,2 Mb(pdf)

Help, mijn kind bijt! 

Durft je jonge kind al eens te bijten naar iemand in de omgeving? Weet je niet altijd wat het hiertoe leidt?
Lees hier de mogelijke oorzaken en wat jij hier als ouder/opvoeder in kan betekenen. 

Help, mijn kind bijt!330,3 Kb(pdf)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.