Expo Stille Levens

Expo Stille Levens

Hoofdthemas

Voor de expo ‘Stille levens’ onderzoekt kunstenaar Koen Broucke op een artistieke manier de vele onzichtbare en ongekende verzamelingen in een stad als Oostende, in het bijzonder van strandjutters. 

Broucke ging op zoek naar de verhalen en levens achter deze bizarre en hybride verzamelingen. De vreugde waarmee een kind schelpen verzamelt of het verdriet bij het verlies van een geliefkoosd speelgoedje of een trouwring in het zand: de achterliggende emoties zitten in deze objecten vervat.

Als curator van de expo liet Koen Broucke zich inspireren door het werk 'Stilleven met schelpen, flesje laudanum en pillendoosje' van Léon Spilliaert. Hij nodigde meer dan 40 kunstenaars uit om hierop een visueel antwoord te geven. Groei en verval van verzamelingen vormt de rode draad door de expo. Het resultaat was te zien in de Venetiaanse Gaanderijen van 18 februari tot 21 mei 2023.

Met werk van: 

Joseph Neutens, Léon Spilliaert, Jean Brusselmans, Constant Permeke, George van Raemdonck, Jan Cockx, Giorgio Morandi, Marc Mendelson, Karel Dierickx, Jacques ViletJan Vanriet, Werner WattyRonald De PreterReniere&Depla, Xavier Tricot, Eric Leon, Herman BellaertJan De Maesschalck, William Ploegaert, Herr Seele, Caroline AlidaBart Vandevijvere, Karin Pierloot, Leen Van RossemKoen BrouckeLode Laperre, Matthieu Lobelle, Steven Decroos, Yves Beaumont, Yves Velter, Chris Meulemans, Erwin Cattoor, Hans Defer, Stief DeSmet, Sofie MullerNico Vaerewijck, Gerrit LM Vermeiren SE, Karel Wouters, Hannes Couvreur, Ritsart GobynBram Van Breda.

Podcast Stille levens

Wouter Deprez en Koen Broucke maakten een podcast rond een merkwaardige strandvondst van door het zeewater aangetaste Turkse liefdesbrieven. Wouters verhaal en speculaties vormen het uitgangspunt van de podcast die je bij deze tentoonstelling kan beluisteren.

Beluister hier de podcast 

 

  • Ritsart Gobyn, Zonder titel (C.D. Friedrich IV)
    Ritsart Gobyn, Zonder titel (C.D. Friedrich IV)
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.