Vergunning voor straatanimatie en straatmuzikanten

Wil je in Oostende optreden als straatartiest? Dat kan, mits goedkeuring van het Stadsbestuur. Om een vergunning te verkrijgen, kan je jouw aanvraag digitaal invoeren via het EagleBe evenementenloket.

Welke animatie?

Straatanimatie onder eender welke vorm: maken van muziek, uitbeelden via lichamelijke expressie, clown- en/of goochelacts, vervaardigen van artisanale werken (tekeningen, boetseren …).

Alle voorwaarden en richtlijnen voor het brengen van straatanimatie op de openbare weg kun je terugvinden in de stedelijke verordening.

Hou alvast rekening met de volgende zaken:

  • Stuur bij je aanvraag videomateriaal mee zodat wij een idee krijgen van jouw straatact.
  • Straatanimatie kan worden uitgevoerd door solo artiesten, of door kleine groepen van maximaal 10 personen.
  • Straatanimatie is mogelijk op het volledige grondgebied van Oostende, maar niet in de buurt van handelszaken.
  • Een vergunning wordt afgeleverd voor de maximale duur van 3 maanden.
  • Straatanimatie is elke dag tussen 10.00 en 21.00 uur toegelaten. Opgelet, je kan maximum één uur per dag op dezelfde locatie spelen.  
  • Elektronisch versterkte muziek is niet toegelaten.

Het is belangrijk dat je tijdens de animatie jouw vergunningskaart steeds bijhebt, en deze op eenvoudig verzoek van een bevoegde ambtenaar, tijdens het uitoefenen van een controle, kunt voorleggen. Het niet naleven van de voorwaarden kan onder andere leiden tot een Gemeentelijke Administratieve Sanctie.

Als straatmuzikant heb je een vergunning nodig om muziek op straat te spelen. Je mag als straatmuzikant ook niet eender waar op straat spelen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.