strand

Hoofdthemas

Banjul wordt in haar voortbestaan bedreigd door een stijgende zeespiegel. Om kusterosie tegen te gaan en beter voorbereid te zijn op klimaatsverandering werden 5000 kokospalmen en 1000 andere bomen (o.a. moringa, baobab en kapok) op het strand van Banjul geplant. Het aanplanten van kokospalmen kan op lange termijn ook voor een bron van inkomsten zorgen voor de Banjul City Council (BCC). Kokosnoten zijn een waardevol product, waarvan de hele noot kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Uitval van bomen bij aanplantingen is onvermijdelijk, maar toch kunnen we van een groot succes spreken, met meer dan 3500 kokospalmen die op het strand worden verzorgd. Dankzij de subsidie van de provincie West-Vlaanderen kan er vanaf december 2023 drie jaar lang personeel worden aangesteld om de reeds geplante kokospalmen verder te verzorgen en zullen er 1000 zaailingen bij worden geplant. Deze zullen geplant worden waar er uitval is, maar zullen de plantage in zijn geheel ook langer maken.

Op het strand van Banjul zijn al enkele waterbronnen aanwezig. Het irrigatiesysteem zal verder worden uitgebreid door een combinatie van nieuwe wateraansluitingen, watertanks en buizen met kraantjes.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.