Strandbars zijn er weer!

Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal beachbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand startte deze week. De beachbars -coronaproof en conform de geluidsnormen- blijven tot 27 september 2020 en mogen elke dag de deuren openen van 10.00 uur tot middernacht.

Op het strand ter hoogte van het Kursaal/Westhelling komt opnieuw de Blue Buddha Beach. Het Q Beach House is er dit jaar -voor het eerst- niet bij. De beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Aan het Klein Strand komt dit jaar de nieuwe beachbar ‘Petite Plage’. In Mariakerke zijn er dit jaar twee beachbars: Marie K (t.h.v. de Diksmuidestraat) en Buddha Mar (t.h.v. de 17-oktoberstraat).

Daarnaast zijn ook de permanente strandbars weer open: Lido, PIER, Phare East en surfclub Inside/Outside.

De tijdelijke beachbars hebben een EHBO-post, publieke sanitaire voorzieningen, een terras met een tijdelijk karakter en/of lockers voor het opbergen van persoonlijke spullen. De uitbaters zorgen voor een zomerse invulling van de beachbar, met een aangepast decor en een stijl passend bij de strandbeleving.

Alle beachbars zullen ook de coronamaatregelen voor de horeca strikt toepassen, zodat de sociale afstand tussen de bezoekers gegarandeerd is. Er geldt ook een aantal geluidsnormen.

  • van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 75 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar.
  • van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
  • er moet voor de politie een makkelijk toegankelijke geluidsmeter geplaatst worden.

Stad Oostende wil met de beachbars voor extra comfort zorgen voor de strandgasten en de strandbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Door een duidelijke bepaling van de geluidsnormen en regelmatige controles op de naleving ervan, willen we een goed evenwicht bewaken voor de buurt.

Om de veiligheid te garanderen in de strandbars, beperkt Stad Oostende het maximum aantal aanwezigen in de strandbars tot 200. De strandbars zullen hun meubilair zo herschikken dat die capaciteit niet overschreden kan worden en dat er ook nooit meer dan tien mensen bij elkaar zitten aan één tafel.

We zetten nog een aantal eerder genomen maatregelen en regels van hogere overheden op een rijtje:

  • Het personeel draagt steeds een mondmasker.
  • Gasten (vanaf 12 jaar) dragen een mondmasker als ze zich verplaatsen en mogen het pas afnemen als ze neerzitten. Deze regel geldt overal in de bebouwde kom in Oostende, ook op het strand en zeker ook in strandbars.
  • Gasten in strandbars mogen niet blijven rechtstaan, ze moeten aan een tafel zitten.
  • Er zijn geen DJ's toegelaten.

Met vragen kun je terecht bij Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2 of T 059 70 11 99.

Foto: Dirk Velter

Gepubliceerd op woensdag 10 juni 2020 0.00 u.