Ruil UiTPAS-punten voor een DIY-strandbloemenpakket

Ruil UiTPAS-punten voor een DIY-strandbloemenpakket

Kinderen die het strand afschuimen met een veel te zware emmer schelpen. Geen enkele strandactiviteit is zo een unieke traditie als strandbloemen verkopen. Het werd dan ook terecht in januari 2021 erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed.

Ruil UiTPASpunten voor een DIY-pakket

De stad Oostende wil via UiTPAS gratis strandbloemenpakketten aanbieden. 

In ruil voor 20 UiTPAS-punten krijg je een gratis strandbloemenpakket bij de dienst Jeugd en het UiTloket in het Stadhuis. In het pakket zit alles om, al dan niet samen met de (groot)ouders, aan de slag te gaan: diverse kleuren crêpepapier, ijzerdraad, stokjes en een stappenplan ‘strandbloemen maken’ van Kusterfgoed.

Kinderen kunnen met hun eigen UiTPAS ook zelf punten verzamelen via deelname aan de Speelpleinwerking, sportkampen of andere activiteiten of door het scannen van hun UiTPAS in bv. de Bibliotheek, Zwembad Brigitte Becue of CC De Grote Post. Ontdek alle UiTPAS-partners op www.uitinoostende.be/uitpas.

Wist je ook dat kinderen heel wat vaardigheden leren bij het verkopen en kopen van strandbloemen? Ze onderhandelen over de kwaliteit en de prijs, maar leren ook communiceren met anderstalige kinderen en sluiten nieuwe vriendschappen.

Gepubliceerd op vrijdag 9 juli 2021 12.11 u.