Strandparking terug open tijdens eindejaarsperiode

Om de (parkeer)drukte van de eindejaarsperiode in Oostende op te vangen, wordt de Strandparking achter het Station opnieuw geopend. Van 1 december tot en met 6 januari kun je er parkeren voor 3 euro per dag. De parking biedt plaats aan 2.000 wagens.

Net als vorig jaar zet de stad Oostende ook dit jaar sterk in op de winterbeleving in de maand december en tijdens de Kerstvakantie. Oostende is dé winterstad aan zee waar altijd iets te beleven valt: schaatspiste, kerstmarkt, de lichttunnel en kerstsfeer in de winkelstraten, … Verwacht wordt dat de stad aan zee tijdens de wintermaanden heel wat bezoekers over de vloer krijgt. Daarom wordt de Strandparking achter het station opnieuw geopend, meteen goed voor 2.000 extra parkeerplaatsen.

Naast de schaatspiste met kerstmarkt in Winter in het Park vinden ook heel wat bezoekers de weg naar de winkelstraten voor hun kerstshopping. Extra animaties in de stad dragen hier ook bij aan de beleving. Zo zijn er elk weekend animaties in de centrumstraten, zijn er dagelijks vier shows onder de lichttunnel, is de inpakbar dagelijks open om je cadeautjes te laten inpakken en kun je tijdens de X-Mas Late Night Shopping op 14 december winkelen tot 20.00 uur.

Bezoekers kunnen van zaterdag 1 december 2018 tot zondag 6 januari 2019 gebruik maken van de Strandparking achter het station, met 2.000 parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen er voor 3 euro per dag parkeren.

Er is ook een weektarief van 21 euro voor 7 dagen. De Strandparking is doorlopend open en toegankelijk voor de wagens via de ingang aan de Stapelhuisstraat. Eens de wagen geparkeerd, wandel je zo het centrum van de stad in via de achterzijde van het station.

De parking is toegankelijk via de ingang aan de Stapelhuisstraat. De route naar de parking wordt duidelijk gesignaleerd.

Video

Gepubliceerd op donderdag 29 november 2018 19.09 u.