Strandreddingsdienst opent badseizoen

In samenwerking met de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) staan de Oostendse strandredders vanaf donderdag 9 mei 2024 weer paraat tijdens de (verlengde) weekends.

Traditioneel worden er in het voorseizoen vier strandposten geopend tijdens de weekends: een post aan Mariakerke en aan de Koninginnelaan en twee posten bij de hoofdpost Kursaal/Oosthelling. Stad Oostende en IKWV voorzien strandredders in de weekends van 9 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni en 8 juni. Van 15 juni tot en met 28 juni zijn deze 4 strandposten dagelijks geopend.

Hoogseizoen: 13 strandposten, meer dan 54 redders

Tijdens de drukste periode, van 29 juni tot 1 september 2024, worden dertien strandposten dagelijks geopend langs de hele kustlijn van Oostende. Hiervoor worden elke dag 54 jobstudenten ingezet.

Naast de dertien strandreddingsposten worden ook een aantal EHBO-posten bemand. In het voorseizoen zijn dit er twee, één ter hoogte van de strandpost Mariakerke en één bij de hoofdpost aan het Kursaal. In het hoogseizoen wordt dit uitgebreid naar 5 EHBO-posten en 1 mobiele EHBO-bakfiets. Hiervoor worden dagelijks 6 jobstudenten voorzien.

In het naseizoen (van 2 tot en met 15 september) zullen - zoals in het voorseizoen - dezelfde vier strandposten bemand blijven (Mariakerke, Koninginnelaan, en de hoofdpost Kursaal/Oosthelling).

Dit jaar kunnen strandbezoekers rekenen op een nog efficiëntere reddingsoperatie dankzij de toevoeging van een gloednieuw terreinvoertuig van Stad Oostende. Dit voertuig is volledig uitgerust om de meest ruwe omstandigheden op het strand/zand aan te kunnen.

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei 2024 13.09 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.