Oostends Street Art Festival The Crystal Ship schuift naar juni

De aanhoudende coronasituatie zorgde ervoor dat Toerisme Oostende vzw besliste om Street Art Festival The Crystal Ship uit te stellen. Door reisrestricties kwam de komst van de internationale artiesten in het gedrang. De editie van 2021 zal daarom van 12 tot en met 20 juni plaatsvinden.

Het kunstenfestival The Crystal Ship vindt jaarlijks in de paasvakantie plaats in Oostende. Het staat traditioneel symbool voor de kick-off van de lente-evenementen, maar door corona wordt deze kleurrijke start uitgesteld naar juni.

Nationale en internationale artiesten zullen, van 12 tot en met 20 juni 2021, opnieuw kunstinstallaties en muurschilderingen creëren met de stad als canvas. De nieuwe creaties vervoegen de kunstwerken van eerdere edities en vormen zo een gratis kunstenparcours in constante evolutie doorheen de stad.

Curator Bjørn Van Poucke: “Onze artiesten moeten niet enkel rekening houden met de maatregelen in België, maar ook met die uit hun thuisland. Dit komt er vaak op neer dat ze twee uitgebreide quarantaineperiodes moeten uitzitten, hier en thuis. Dat blijkt voor veel van hen niet haalbaar. Onze namen op de shortlist zijn dit jaar echt fenomenaal. We geven binnenkort de eerste namen vrij. Een topeditie wordt het zeker, hou ons maar in het oog.”

Gepubliceerd op dinsdag 16 maart 2021 15.33 u.