Studenten kunnen weer blokken in Duin&Zee!

Voor veel studenten uit het hoger onderwijs start binnenkort de blokperiode. Stad Oostende zorgt ervoor dat studenten die dat willen vanaf 25 mei samen kunnen blokken in jeugdcentrum Duin & Zee. Let wel, reserveren is verplicht!

Ook hogeschool_ en universiteitsstudenten waren de voorbije tijd verplicht om 'in hun kot' blijven. Maar een pak studenten kunnen veel productiever studeren op een rustigere locatie, omringd door 'lotgenoten'. Daarom zorgt Stad Oostende ervoor dat Oostendse studenten vanaf maandag 25 mei tot en met vrijdag 26 juni terecht kunnen in het jeugdcentrum Duin & Zee en dit iedere dag van 09.00 tot 18.00 uur.

Vervanging van de bibliotheek

De vorige jaren konden studenten steeds terecht in de Bibliotheek Oostende maar omwille van de coronamaatregelen was dit nu niet mogelijk. De dienst Jeugd  toetste de laatste weken enkele mogelijke locaties af die eventueel konden dienen als stille studeerruimte. Daarom werd op 18 mei, na advies van de Oostendse Jeugdraad, beslist om dit jaar Duin & Zee in te richten als studeerlocatie. Dit jeugdcentrum is iets verder gelegen van het stadscentrum, maar biedt een uiterst ruime en rustige locatie, vlakbij de Oosteroeverduinen. Ideaal dus om een frisse neus te halen in een studiepauze.

Veiligheidsmaatregelen

In Duin & Zee zijn in eerste instantie drie zalen beschikbaar, waardoor er plaats is voor 45 blokkers, al kan de capaciteit uitgebreid worden. De tafels staan op minstens anderhalve meter van elkaar en zijn genummerd. Zo kan iedereen vlot naar de eigen studeerplek. Studenten zullen ter plaatse de mogelijkheid hebben om regelmatig de handen te wassen en te ontsmetten. Wie dat wenst, kan uiteraard en mondmasker dragen. Studenten moeten wel op voorhand hun plaatsje reserveren.

Praktisch

'Blok @ Duin & Zee' vindt elke weekdag plaats van 09.00 tot 18.00 uur in Duin en Zee. Studenten die liever 's middags komen, kunnen dat ook. Een plaatsje reserveren is verplicht en gebeurt via een dagelijkse doodle (elke woensdag komen de doodles voor de volgende week online). Alle praktische info vind je op www.oostende.be/blokken

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020 10.40 u.