Studenten Vesaliusinstituut trekken naar zusterstad Banjul

In het teken van de internationale samenwerking met Banjul, de hoofdstad van Gambia, trekken studenten Optiektechnieken van het Vesaliusinstituut op zaterdag 27 januari 2024 naar onze zusterstad. Ze gaan er aan de slag in zeven lokale scholen om brillen te maken voor kwetsbare leerlingen.

Op 27 januari 2024 vertrekt een delegatie van het Vesaliusinstituut op inleefreis naar Banjul, de zusterstad van Oostende. De Stad ondersteunt er lokale actoren die zich inzetten op vlak van internationale samenwerking en wereldburgerschap.

In dit kader stimuleren de scholen in Oostende en Banjul de interculturele dialoog en ontmoeting via uitwisselingsprogramma's. Deze programma's tussen de secundaire scholen van Oostende en Banjul vormen een wezenlijk onderdeel van de stedenband. Hierdoor kunnen jongeren en hun begeleiders over alle netten en studierichtingen heen, kennismaken met de zusterstad in Gambia.

Brillen voor Gambia

De school kan voor deze inleefreis en hun project ‘Brillen voor Gambia’ gebruik maken van een stedelijke subsidie van 3.000 euro. Studenten en docenten van de derde graad Optiektechnieken, bijgestaan door de Oostendse opticien Mieke De Bruycker, gaan aan de slag in zeven scholen in Banjul.

De leerlingen zullen ter plaatse de nodige oogmetingen uitvoeren om de brillenglazen op maat te kunnen slijpen. Op die manier kunnen de studenten brillen maken voor lokale jongeren die zich in een kwetsbare situatie bevinden. In 2014, 2016, 2018 en 2020 heeft het Vesaliusinstituut gelijkaardige projecten succesvol uitgevoerd.

Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2024 17.30 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.