studenten ZoWe

Hoofdthemas

Read this page in English.

“Ik ben dankbaar dat ik een buitenlandse stage kon doen in Banjul. Ik ben er gegroeid als student verpleegkundige, maar ook als persoon. Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen. Ik zou dit iedereen aanraden. Als je deze kans krijgt, grijp deze met twee handen! Ik kijk met veel liefde terug op mijn tijd in Gambia.” (Glenn Lamote)

“Ik raad deze stage echt aan iedereen aan. Het respect voor verpleegkundigen is in Gambia zeer groot. Ik ben een zeer onzekere student geweest en deze stage heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk vlak enorme vooruitgangen heb geboekt. Zo ben ik zeer zelfzeker teruggekeerd van deze stage. Ook mocht ik heel zelfstandig werken. Ik heb ervaren dat men veel vertrouwen heeft in studenten verpleegkunde. Je kan er zelf heel veel bijleren, maar je kan de Gambiaanse verpleegkunde studenten ook veel bijleren en dat maakt het net zo boeiend. Het is ook tof dat je echt iets kan betekenen voor de mensen. Ik heb mijn hart daar verloren & keer met enorm veel liefde terug op vakantie en ik breng zeker een bezoekje aan het ziekenhuis." (Melloney Dugardein)

“Ik vind de buitenlandse stage in Gambia een enorme meerwaarde binnen de opleiding verpleegkunde. Ik ben gedurende mijn verblijf in Gambia als mens gegroeid. Ik leerde een nieuwe, ongekende cultuur kennen en kreeg er zoveel voor terug. Ik kan nog elke dag verhalen bovenhalen over de meegemaakte avonturen. Indien ik het nog eens zou mogen doen, zou ik niet twijfelen. Dus aan de twijfelaars: waag je kans. Je zal er geen spijt van hebben.” (Broes Miny)

“Voor mij was de stage in Banjul een toffe en leuke ervaring die ik niet snel zal vergeten. De cultuur en wijze van werken in het ziekenhuis kan je eigenlijk niet vergelijken met wat wij gewoon zijn in België. Het is mooi hoe mensen zich daar behelpen met het materiaal dat ter beschikking is.” (Thomas Hollebeke)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.