Studietoelage

Op 1 augustus 2020 start de aanvraagperiode van studietoelagen voor volgend academiejaar 2020-2021.

Een studietoelage is een bedrag dat je aanvraagt bij de Vlaamse overheid voor je studies in het hoger onderwijs. Op basis van vier criteria bepaalt de overheid of je een studietoelage krijgt: gezinssituatie, inkomen, nationaliteit en pedagogische voorwaarden.

De Wegwijzer biedt hulp bij het invullen van je aanvraag en bij de verdere opvolging van je dossier.

Maak een afspraak

Je bent student aan de hogeschool of universiteit en deed voor academiejaar 2020-2021 nog geen aanvraag voor een studietoelage?

Aanvraag studietoelage hoger onderwijs 

Je bent student aan de hogeschool of universiteit en hebt een vraag over een lopend dossier?

Opvolging van je dossier hoger onderwijs

Ben je student aan de hogeschool of universiteit?

Je aanvraag  voor een studietoelage gebeurt niet automatisch. Je moet zelf een aanvraag indienen. Dit kan via het digitaal loket van de dienst Studietoelagen. Heb je hulp nodig bij de aanvraag of de verdere opvolging van je dossier? Maak een afspraak bij De Wegwijzer en wij helpen je graag verder.

Een aanvraag voor academiejaar 2020-2021 kan je indienen van 1 augustus 2020 tot en met 1 juni 2021.

Let op!

Heb je een vraag over de schooltoeslag voor kleuter-, lager-, secundair onderwijs of de hbo5-opleiding verpleegkunde? Contacteer de uitbetaler van je Groeipakket.

Wat breng je mee?

  • identiteitskaart
  • bankrekeningnummer
  • ondertekend huurcontract van je kot (indien van toepassing)
  • rekeninguittreksel alimentatiegeld 2018 (indien van toepassing)

Ben je een leerling in het kleuter, lager of secundair onderwijs of volg je een hbo5-opleiding verpleegkunde?

Voor leerlingen in het kleuter-, lager- en secundair onderwijs moet je geen aanvraag indienen. De berekening en uitbetaling van de schooltoeslag gebeurt automatisch via de uitbetaler van het Groeipakket (het vroegere kinderbijslagfonds).

Voor studenten HBO5 Verpleegkunde gebeurt de aanvraag van een schooltoeslag niet automatisch. Je dient zelf een aanvraag in bij een uitbetaler naar keuze van het Groeipakket.

Vragen over de schooltoeslag? De Wegwijzer heeft geen zicht op je dossier. Contacteer je uitbetaler van het Groeipakket of maak een afspraak voor de zitdag ‘Groeipakket’ in Huis van het Kind (E. Cavellstraat 54–56, Oostende) via huisvanhetkind@oostende.be of 059 59 20 06.

Ook op deze website vind je heel wat informatie.