Stuiverstraat

Heraanleg Stuiverstraat tussen de Gistelsesteenweg en de Smientstraat + vrijliggend fietspad

Volg hier alle updates over de werken!


Update 28 maart 2024

Als gevolg van interne wijzigingen bij Fluvius is er een aanpassing in de planning van de nutswerken van maandag 8 tot en met vrijdag 19 april 2024.

In tegenstelling tot wat eerder werd meegedeeld, zal de aannemer met de nutswerken starten in de Stuiverstraat tussen de Gistelsesteenweg en de Klemskerkestraat. Aansluitend volgen de werkzaamheden tussen de Klemskerkestraat en de Smientstraat. Het oorspronkelijk plan was om de werken te starten aan de Smientstraat en te eindigen aan de Gistelsesteenweg.

De aanpassing heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid of de bestaande omleiding. De wegenwerken zullen - zoals gepland - starten op 22 april 2024.


Update 28 februari 2024

Bekijk hieronder de omleiding voor het fietsverkeer.

Bekijk hieronder de omleiding voor het autoverkeer.

Of check hier enkele (alternatieve) fietsroutes voor bewoners en bezoekers.

Fietsroutes Stuiverstraat.pdf1,3 Mb(pdf)


Update 26 februari 2024

Tijdens de week van 26 februari 2024 starten de voorbereidende werken voor de vernieuwing van de Stuiverstraat tussen de Smientstraat en de Gistelsesteenweg. Naast de rijweg worden ook de riolering, de nutsleidingen en de groenaanleg vernieuwd én er komt een volledig nieuw vrijliggend fietspad.

Voorbereidende werken

Tijdens de voorbereidende werken worden de nutsleidingen vernieuwd. De werken verlopen in fasen en starten op maandag 26 februari ter hoogte van de Gistelsesteenweg en op 4 maart ter hoogte van de Smientstraat (werken De Watergroep). De werken duren tot eind maart. Aansluitend start de aannemer in opdracht van Fluvius en telecom. Ook deze werken verlopen in 3 fasen en duren tot 19 april. 

Wegen- en rioleringswerken

De riolerings- en wegenwerken (met aanleg van het fietspad) verlopen in 2 fasen. Fase 1 loopt van 22 april tot september, fase 2 van september tot december. Ook de groenaanleg komt dan aan bod. De vernieuwde rijbaan krijgt verkeersremmende maatregelen.

Vrijliggend fietspad

Er komt ook een volledig nieuw vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad zal de ontbrekende link vormen in het bestaande fietsroutenetwerk. Deze fietsroute wordt vaak gebruikt voor woon-werkverkeer maar ook voor verplaatsingen van en naar de Kinderboerderij, sportpark De Schorre en Stene-Dorp.

Bereikbaarheid

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de straat afgesloten voor het verkeer. De woningen blijven te voet altijd bereikbaar. Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen is er plaatselijk verkeer mogelijk voor 7.00 uur en na 16.00 uur (ook de opritten zijn dan toegankelijk). Tijdens de riolerings- en wegenwerken is er geen verkeer mogelijk en zijn de opritten niet toegankelijk.

Sportpark De Schorre blijft bereikbaar vanaf het rondpunt aan de Zilverlaan (kruising met de Stuiverstraat). Ook de Kinderboerderij is bereikbaar via de Sportparklaan. Parkeren kan op het parkeerterrein ter hoogte van het terrein van KVO.

Huisvuilophaling

Plaats huisafval-, pmd-zakken en karton tijdens de werkzaamheden op één van de drie verzamelpuntenOpgelet, dit geldt enkel voor de inwoners van de Stuiverstraat.


Bekijk hier de bewonersbrief van 26 februari 2024

24-017 Stuiverstraat.pdf977,1 Kb(pdf)


Update 20 februari 2024

Bekijk hier de presentatie van de bewonersvergadering van maandag 19 februari 2024.

Bewonersvergadering 19 02.pdf6,5 Mb(pdf)

Bekijk hier het grondplan van de werken.

Grondplan werken Stuiverstraat.pdf2,1 Mb(pdf)


Blijf op de hoogte!

Wil je updates ontvangen in je mailbox over deze werkzaamheden?

 Schrijf je hier in!

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.