Subsidie Jongerenproject: Hoe vraag je de subsidie aan?

Hoofdthemas

Hoe dien je een projectaanvraag in?

De subsidie kan je aanvragen via een digitaal aanvraagformulier. Deze vind verder op deze pagina terug.

Zorg ervoor dat je een nauwkeurige beschrijving van het idee meegeeft in het aanvraagformulier. Het is met deze informatie dat de Stad op zoek gaat naar mensen met expertise rond jouw projectidee om jouw project te helpen realiseren.

Geen idee hoe je aan deze aanvraag begint? Maak je geen zorgen, het digitale aanvraagformulier gids je met enkele specifieke vragen tot een eerste basisconcept van jouw idee.

Wanneer dien je een projectaanvraag in?

Elke aanvraag moet minstens acht weken op voorhand ingediend zijn. Dit biedt de Stad voldoende tijd om jouw idee te onderzoeken, de nodige partners te zoeken om je vooruit te helpen in de realisatie én om je van centen te voorzien.

Een of meerdere individuele jongeren die een idee hebben en dit willen realiseren kunnen doorheen het jaar altijd indienen.

Aanvraag subsidie Jongerenproject als individu(en)

Je kan ook als organisatie een schitterend idee hebben. Hierbij is het wel belangrijk dat dit idee een eigen karakter heeft en niet gelinkt kan worden aan de 'overkoepelende' organisatie.

Dien je een project in als organisatie? Dan vragen we je wel om enkele deadlines te respecteren.

Zo dien je jouw idee in vóór 1 maart van elk kalenderjaar. Indien het financieel nog mogelijk is, kunnen er ook projectideeën ingediend worden in de tweede ronde met als deadline 1 oktober.

Aanvraag subsidie Jongerenproject als vereniging(en)

Ingediend? Wat nu?

De Stad zal je na het indienen op de hoogte brengen van de goede ontvangst van je aanvraag en je uitnodigingen voor een projectjury. Tijdens dit jurymoment krijg je de kans om jouw idee toe te lichten en eventuele vragen van de juryleden te beantwoorden.

Hierna stelt de jury een gemotiveerd advies op waarmee ze de Stad adviseren om wel of geen steun te geven aan jouw project. Daarna zijn het de Burgemeester en Schepenen die de uiteindelijke beslissing nemen.

De projectjury, wie is dit precies?

Projectjury

Eens jouw subsidieaanvraag voor een jongerenproject is ingediend, wordt deze voorgelegd aan een projectjury. Deze jury bestaat uit een jeugdconsulent van de dienst Jeugd, een vertegenwoordiger van de Oostendse Jeugdraad en één tot enkele personen met expertise in jouw onderwerp. De jury bestaat maximaal uit vijf personen.

Tijdens het jurymoment kom jij jouw project voorstellen. Dit kan zowel mondeling met een presentatie als met beeldmateriaal. Laat je niet afschrikken en wees vooral creatief. Heb je nog vragen of twijfel je? Neem gerust contact op met de dienst Jeugd, we helpen graag.

Na de voorstelling beantwoord je de eventuele vragen van de jury. Eens de jury voldoende kennis heeft over jouw project kan jij terug naar huis. Ondertussen vergadert de jury verder en schrijven ze een gemotiveerd advies voor het College van Burgemeester en Schepenen.

De dienst Jeugd verzorgt jouw dossier en voegt daar dit gemotiveerd advies van de jury aan toe. Van zodra het College van Burgemeester en Schepenen een beslissingen heeft genomen over jouw subsidieaanvraag Jongerenproject, word je door de dienst Jeugd op de hoogte gebracht.

Hou rekening dat dit proces enkele weken in beslag neemt.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.