Tango Jazz Quartet

Hoofdthemas

Lea esta página en español

Gustavo Firmenich, organisator van het festival Jazz en la Playa, is tevens de bezieler en klarinettist van het Tango Jazz Quartet. Het Tango Jazz Quartet vermengt de melodische en ritmische patronen van de tango met de harmonieën en improvisatie uit de jazz. Benieuwd naar deze muzikale mix? Leg je oor te luister op hun youtubekanaal.

Op 17 augustus 2024 om 22.30 uur treedt het Tango Jazz Quartet op tijdens de Paulusfeesten.

Op 21 en 22 september 2024, tijdens hun Europese tournee, houdt het Tango Jazz Quartet halt in Oostende. Samen met klarinettisten, trompettisten, saxofonisten en trombonisten van het Conservatorium aan Zee zullen Gustavo Firmenich (saxofoon en klarinet), Santiago Villalba (piano), Martin Rao de Vita (basgitaar) en Ezequiel Vargas (drum) opnames maken die gebruikt zullen worden in de podcast van Eva Moeraert.

Zaterdagavond 21 september kan je de groep aan het werk zien tijdens het Oogstfeest in O.666. Tijdens hun optreden worden beelden van het Argentijnse Ostende geprojecteerd.

Het Tango Jazz Quartet was reeds meermaals te gast in Oostende:

  • Op 7 september 2021 speelde Firmenich samen met Mauricio Pasculli op drum, Horacio Acosta op piano en Martin Rao de Vita op basgitaar twee optredens in De Grote Post.
  • Op 6 september 2021 gaf het Tango Jazz Quartet een workshop in het Conservatorium aan Zee. Leerlingen van de jazzafdeling maakten kennis met de unieke mix van jazz en tango.
  • Op 20 september 2022 maakte het Argentijnse Tango Jazz Quartet opnieuw een pitstop in Oostende voor een workshop voor blazers in het Conservatorium aan Zee.
  • Op vrijdag 4 augustus 2023 speelde het Argentijnse Tango Jazz Quartet ten dans op Café Koer in het kader van Theater aan Zee.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.