Taxi’s brengen personen met beperkte mobiliteit tot bij het station

Voortaan vind je op de website van Stad Oostende een lijst van taxibedrijven die mensen met een beperkte mobiliteit via de parkeertoren tot aan het perron brengen. De lijst vermeldt de contactgegevens van taxibedrijven om vlot en veilig tot aan het station te geraken.

De werkzaamheden aan de stationsomgeving van Oostende zijn nog volop aan de gang. Bussen rijden op en aan en auto's mogen het plein niet meer oprijden. Taxibedrijven kregen een voorlopige standplaats toegewezen langs de Visserskaai. Ze blijven daar staan zolang de werken niet beëindigd zijn.

Hindernis voor mensen met beperkte mobiliteit

Voor mensen met een beperking of mensen met een beperkte mobiliteit is de afstand van het perron naar de taxistandplaats echter een hele inspanning. Deze mensen kunnen daarom beter afspreken aan de parkeertoren. Deze plaats sluit direct aan op het perron 1 en is bereikbaar via een glazen schuifdeur. Taxi’s (en andere wagens) hebben er een half uur gratis toegang, voldoende om de klant daar op te halen of naar de trein te brengen.

Lijst met contactgegevens

Stad Oostende bevroeg de taxisector om in kaart te brengen welke bedrijven bereid zijn om minder mobiele mensen op die manier te helpen. Het resultaat is een lijst op www.oostende.be/taxis-voor-mensen-met-beperking. Taxi Moerman, Taxi Ali Kheyl en Taxi Hans Coeckelberghs - die ook aangepast vervoer heeft - gingen alvast op het aanbod in. Andere taxibedrijven kunnen nog steeds aansluiten door hun contactgegevens door te geven aan Stad Oostende.

QR-code

De verschillende organisaties voor mensen met een beperking krijgen van Stad Oostende een QR-code toegestuurd. Door die code op hun website of andere communicatiekanalen te plaatsen, worden mensen direct naar de lijst met contactgegevens doorgestuurd. Een uitstap met de trein naar Oostende wordt zo meteen een stuk toegankelijker.

Gepubliceerd op dinsdag 27 oktober 2020 15.05 u.