Tentoonstelling Mu.ZEE

Hoofdthemas

Lea esta página en español

Van 12 februari tot 12 juni 2022 liep in Mu.ZEE de tentoonstelling België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958.

De tentoonstelling onderzocht artistieke banden tussen België en Argentinië in de periode 1910 tot 1958. Er werd ingezoomd op het kunstenaarsnetwerk van drie figuren die direct of indirect met elkaar in contact stonden.

De Belgische-Argentijnse kunstenaar Julio Payro die een levenslange vriendschap met Paul Delvaux uitbouwde, de Belgische kunstenaar Victor Delhez, die na de dood van zijn ouders uitweek naar Argentinië  en de Argentijnse advocaat Ignacio Pirovano, vriend van en verzamelaar van het werk van Vantongerloo!

Een uniek, ongekend verhaal met topwerk van de allerbeste modernisten uit België en Argentinië: met Victor Delhez, Frans Masereel, Marthe Donas, Paul Delvaux, Georges Vantongerloo, Anne Bonnet, Jo Delahaut en Alejandro Xul Solar, Emilio Pettoruti, Raquel Forner, Tomas Maldonado, Victor Magariños, Juan Del Prete. 

De curatoren van de tentoonstelling : Juan Cruz Andrada, Adriaan Gonnissen, Laurens Dhaenens en Emma Driesprong.

In het kader van deze tentoonstelling plaatste Oostende de stedenband met het Argentijnse Ostende in de kijker. In de bibliotheek vond van 1 tot 31 maart 2022 de tentoonstelling 'Het Argentijnse Ostende: het tweelingzusje van Oostende' plaats. Op 22 april organiseerden Mu.ZEE en Stad Oostende een tango-avond in het museum en op 12 juni een literaire, culinaire activiteit.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.