Hobbyclubs Ter Yde

Hobbyclubs Ter Yde

Hoofdthemas

Hieronder een overzicht van de vaste activiteiten die in Ter Yde doorgaan. Meer info hierover vind je in de brochure:

Dienstverleningsfolder Ter Yde samengevoegd.pdf418,4 Kb(pdf)

Voor handige Harry's en Henriettes

Handwerk

Breien, haken, naaien. Hou je daar ook zo van? Kom dan op dinsdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 uur naar het centrum. Marie-José Keppens en de dames van de club staan klaar met parate kennis en een babbel. Ze rapen, indien nodig, de gevallen steken terug op.

Voor wie graag een spel speelt en/of kaart

Kaartersclub

In Ter Yde kan je op woensdag vanaf 13.30 uur kaarten / manillen. Per inleg betaalt elke speler 1 euro. Na het spel wordt de winnaar onmiddellijk uitbetaald. Inschrijven bij Lily: lily.vandevelde@live.be of 0478 36 88 28. 

Schaken

Elke woensdag tussen 14.00 en 16.30 uur kun je komen schaken in OC Ter Yde.

Tapbiljart

Voor personen die van klassiekers houden, beschikt het ontmoetingscentrum Ter Yde over een tapbiljart. Tapbiljart is plezant, het is een tactisch spel, maar er komt ook veel geluk bij kijken; en dat maakt het zo boeiend. Reserveren is niet nodig en er kan gespeeld worden naargelang beschikbaarheid. De wekelijkse samenkomst vindt plaats op woensdag van 14.00 tot 16.45 uur. Iedereen is welkom.

Petanque

Elke maandag bij droog weer is er petanque van 14.00 tot 16.30 van maart tot oktober. Dit Frans familiaal buitenspel is gratis en toegankelijk voor iedereen. Inschrijven is niet nodig. Op andere dagen is iedereen evenzeer ook welkom om het veld te gebruiken.

Scrabble

Elke donderdag van 14.30 tot 16.30 komt men bijeen om dit leuk letterspel te spelen. Inschrijven is niet nodig, dus kom gewoon eens langs en vraag naar de verantwoordelijke Johan Lerouge,  0486 11 18 75 of via johan.lerouge@telenet.be

Rummikub

Voor een gezellig samenzijn en om tegelijk ook een spel te spelen, ben je elke maandag welkom in Ter Yde. Afspraak vanaf 14.00 uur in de cafetaria; kom gerust langs, want inschrijven hoeft niet.

Voor wie van taal houdt

Praatgroep Spaans

Op woensdag van 9.00 tot 11.30 uur vindt de praatgroep Spaans plaats in Ter Yde. Studenten die minimum 3 jaar avondonderwijs volgden of personen die een buitenlandervaring in Spaanstalig gebied hebben, komen aan hun trekken. De kostprijs bedraagt 6,50 euro per les. Annette Vandenabeele is verantwoordelijk voor de samenkomsten van deze groep. Zij is bereikbaar per mail: annettevandenabeele@gmail.com of op het nummer 0495 49 30 10.

Voor wie van sport en/of ontspanning houdt

Fietsclub

Tussen maart en oktober wacht de fietsclub Ter Yde je op donderdag op. De bedoeling is om gewoon gezellig samen sport te beoefenen met de nadruk op recreatief fietsen. We rijden een afstand tussen de 35 à 40 km. We verzamelen om 13.15 uur in Ter Yde en vertrekken om 13.45 uur. Onderweg houden we een tussenstop en zijn rond 17.00 uur terug aan Ter Yde.

In de wintermaanden wordt er gewandeld.

Salsa

Rudy Vermeire heeft een passie voor salsa. Zijn hartstocht bewijst hij met zijn vele jaren jaar dansles. Op vrijdagavond introduceert hij de basispasjes in Ter Yde, met uitzondering van de laatste vrijdag van de maand. Tijdens de wekelijkse ritmische samenkomsten worden eenvoudige combinaties en figuren aangeleerd. 

  • 19.00 tot 20.00 uur: niveau 1 beginners
  • 20.00 tot 21.00 uur: niveau 2 half gevorderden
  • 21.00 tot 22.00 uur: niveau 3 gevorderden

Deelnemen kan zonder inschrijving voor 2 euro per les. Meer info bij Rudy Vermeire: 0485 51 79 15 of rudy.vermeire1@telenet.be.

Yoga

Ter Yde nodigt iedereen uit om aan de yogalessen deel te nemen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden. De lessen vinden plaats in Ter Yde op dinsdag van 14.30 tot 15.45 uur. Deelname kan per enkele les en kost 6 euro. Breng een eigen matje mee en draag losse kledij. Inschrijven is niet nodig. Meer info bij Emanuela Beels via jamyla-me@hotmail.com

Tai Chi Yang

Innerlijke rust aan zee onderwijst je in de Tai Chi Yang, een Chinese bewegingskunst die op een langzame en harmonieuze manier wordt uitgevoerd.

  • Tai Chi voor artritis en artrose op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.
  • Tai Gong (mindful bewegen) op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur

De deelnameprijs bedraagt 3 euro per les.

innerlijkerustaanzee@gmail.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.