Ontmoetingscentrum Ter Yde

Ontmoetingscentrum Ter Yde

Hoofdthemas

Recreatief/Ontspanning

Expo

Op geregelde tijdstippen krijgen kunstenaars en hobbyisten de gelegenheid om hun werken te exposeren in de ontmoetingscentra van de stad Oostende.

Het ontmoetingscentrum biedt geïnteresseerden een gratis locatie, een gratis receptie, een persmededeling naar de verschillende kranten, affiches en uitnodigingen. Bij verkoop van de werken moet er ook geen commissie betaald worden.

Fietsclub

Rita D’Homme behoort tot de beweeglijke garde van Raversijde. Deze sportieve dame wacht je op maandag tussen april en oktober op met de fiets. De bedoeling is om gewoon gezellig samen sport te beoefenen met de nadruk op recreatief fietsen. We verzamelen om 13.30 uur in Ter Yde, vertrekken om 13.45 uur, onderweg pauzeren we 30 minuten en we zijn terug in Raversijde rond 17.00 uur.

Film for fun

Peter Heedfeld is een actief filmend lid van de Koninklijke Cine Club Oostende. Hij leidt de hobbyclub in Ter Yde en ontmoet graag geïnteresseerde filmliefhebbers. Peter heeft voor jullie concrete tips en leert je de knepen van programma’s als Movie Maker en Picasa. Er is tijd voor uitleg, het omzetten van kennis in de praktijk en het stellen van vragen.
Verder wordt jouw camera ontdekt. Over voorkennis beschikken is niet nodig. Telkens op donderdag van 14.00 uur tot 16.45 uur worden de samenkomsten gepland. Peter kan je telefoneren op het nummer 0468 18 59 57 of je kan mailen naar pieterwillemheedfeld@gmail.com

Handwerk

Breien, haken, naaien. Hou je daar ook zo van? Kom dan op dinsdagnamiddag van 14.00 tot 16.30 uur naar het centrum. Marie-José Keppens en de dames van de club staan klaar met parate kennis en een babbel. Ze rapen, indien nodig, de gevallen steken terug op.

Salsa

Rudy Vermeire heeft een passie voor salsa. Zijn hartstocht bewijst hij met zijn vele jaren jaar dansles. Op vrijdagavond introduceert hij de basispasjes in Ter Yde, met uitzondering van de laatste vrijdag van de maand. Tijdens de wekelijkse ritmische samenkomsten worden eenvoudige combinaties en figuren aangeleerd. 

  • 19.00 tot 20.00 uur: niveau 1 beginners
  • 20.00 tot 21.00 uur: niveau 2 half gevorderden
  • 21.00 tot 22.00 uur: niveau 3 gevorderden

Deelnemen kan zonder inschrijving voor 2 euro per les. Meer info bij Rudy Vermeire: 0485 51 79 15 of rudy.vermeire1@telenet.be.

Kaartersclub

In Ter Yde kan je op woensdag vanaf 13.30 uur kaarten / manillen. Per inleg betaalt elke speler 1 euro. Na het spel wordt de winnaar onmiddellijk uitbetaald. Inschrijven bij Lily: lily.vandevelde@live.be of 0478 36 88 28. 

Praatgroep Spaans

Op woensdag van 9.00 tot 11.30 uur vindt de praatgroep Spaans plaats in Ter Yde. Studenten die minimum 3 jaar avondonderwijs volgden of personen die een buitenlandervaring in Spaanstalig gebied hebben, komen aan hun trekken. De kostprijs bedraagt 6,50 euro per les. Silvère Verbiest is verantwoordelijk voor de samenkomsten van deze groep. Hij is bereikbaar per mail: sylvere.verbiest@telenet.be of op de nummers 059 43 00 72 en 0479 87 41 17

Schaken

Elke woensdag tussen 14.00 en 16.30 uur kun je komen schaken in OC Ter Yde.

Tapbiljart

Voor personen die van klassiekers houden, beschikt het ontmoetingscentrum Ter Yde over een tapbiljart. Tapbiljart is plezant, het is een tactisch spel, maar er komt ook veel geluk bij kijken; en dat maakt het zo boeiend. Reserveren is niet nodig en er kan gespeeld worden naargelang beschikbaarheid. De wekelijkse samenkomst vindt plaats op woensdag van 14.00 tot 16.45 uur. Iedereen is welkom.

Vrij internet

Elke dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 11.30 uur kan je vrij gebruik maken van internet en computers.

Yoga

Ter Yde nodigt iedereen uit om aan de yogalessen deel te nemen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden. De lessen vinden plaats in Ter Yde op dinsdag van 14.30 tot 15.45 uur. Deelname kan per enkele les en kost 6 euro. Breng een eigen matje mee en draag losse kledij. Inschrijven is niet nodig. Meer info bij Emanuela Beels via jamyla-me@hotmail.com

Petanque

Elke maandag bij droog weer is er petanque van 14.00 tot 16.30. Dit Frans familiaal buitenspel is gratis en toegankelijk voor iedereen. Inschrijven is niet nodig. Op andere dagen is iedereen evenzeer ook welkom om het veld te gebruiken.

Scrabble

Elke donderdag van 14.30 tot 16.30 komt men bijeen om dit leuk letterspel te spelen. Inschrijven is niet nodig, dus kom gewoon eens langs en vraag naar de verantwoordelijke Johan Lerouge,  0486 11 18 75 of via johan.lerouge@telenet.be

Rummikub

Voor een gezellig samenzijn en om tegelijk ook een spel te spelen, ben je elke tweede en vierde donderdag van de maand welkom in Ter Yde. Afspraak vanaf 14.00 uur in de cafetaria; kom gerust langs, want inschrijven hoeft niet.

Tai Chi Yang

Innerlijke rust aan zee onderwijst je in de Tai Chi Yang, een Chinese bewegingskunst die op een langzame en harmonieuze manier wordt uitgevoerd.
Elke dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur, behalve geen les op de 3e dinsdag van de maand.

De deelnameprijs bedraagt 3 euro per les.

innerlijkerustaanzee@gmail.com


Hygiënische zorgen

Douche

Zorgbehoevende senioren hebben de mogelijkheid om van deze dienstverlening samen met hun zelfstandig verpleegkundige te genieten. In ons ontmoetingscentrum is er geen douche aanwezig. Je kan gebruik maken van een douche in de naburige ontmoetingscentra De Schelpe en 't Viooltje. Tussen 9.30 en 16.30 uur kun je voor één euro van het stortbad gebruikmaken.

Pedicure en manicure

In Ter Yde kan je om de twee weken op vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur terecht voor een medische manicure en pedicure. Charlotte Van Puyvelde zal dit verzorgen na afspraak op het nummer 0473 29 43 90.

Schoonheidszorgen

Schoonheidsspecialiste Charlotte Van Puyvelde staat in voor de schoonheidszorgen. Ze werkt op afspraak om de twee weken op vrijdag en is te bereiken op het nummer 0473 29 43 90.