Testkaravaan strijkt neer bij medewerkers Stad Oostende

De Testkaravaan van de Provincie West-Vlaanderen strijkt twee weken neer bij de medewerkers van Stad Oostende. Meer dan 70 stadsmedewerkers kunnen twee weken lang een duurzaam vervoersmiddel uitproberen voor hun woon-werkverkeer.

Op 16 april kregen heel wat stadsmedewerkers via de Testkaravaan een elektrische fiets, bakfiets, speedpedelec of vouwfiets in bruikleen. Die medewerkers, verspreid over alle stadsdiensten, kunnen twee weken lang het nieuwe vervoersmiddel uitproberen. De bedoeling is uiteraard dat zij op termijn de wagen of bromfiets laten staan en kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer.

Dit is maar een van de vele initiatieven die Stad Oostende neemt in de modal shift naar meer duurzame verplaatsingen van stadsmedewerkers.

De mobiscan, ook een tool van de Provincie West-Vlaanderen, brengt het mobiliteitsgedrag van medewerkers in kaart. Daarbij blijkt dat de medewerkers van Stad Oostende het in vergelijking met andere bedrijven en steden in West-Vlaanderen al zeer goed doen. Heel wat stadsmedewerkers komen al met de fiets of met het openbaar vervoer naar hun werk.

Gepubliceerd op woensdag 17 april 2024 16.15 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.