The Crystal Ship stelt line-up 2019 voor

De Stad aan Zee is voor de vierde keer het decor van kunstenfestival The Crystal Ship. Verschillende nationale en internationale kunstenaars vestigen zich tijdens de paasvakantie in Oostende om een indrukwekkend kunstwerk te maken.

In totaal zullen tien nieuwe muurschilderingen, twee gigantische installaties en een hele reeks kleinere street art interventies de stad opfleuren. Tom Herck, Wasted Rita, Crystal Wagner en nog vele anderen zullen onder meer de fontein aan Kursaal Oostende, tea-room Georges en het Feest- en Cultuurpaleis onder handen nemen. Ook de leerlingen van het Ensorinstituut worden betrokken bij het kunstenfestival, zij zetten een postercampagne op poten, organiseren een mars om op te komen voor meer kunst en maken ook zelf een muurschildering. De creaties worden op zaterdag 13 april officieel voorgesteld aan het grote publiek.

Voor het eerst werkt The Crystal Ship met een overkoepelend thema: 'The Dictatorship of Art'. Met de boodschap dat alleen kunst de kracht heeft om de wereld echt te veranderen, sluit het kunstenfestival zich aan op de ideeën van de Duitse artiest Jonathan Meese

Op zaterdag 13 april 2019 kun je bovendien genieten van een officieel openingsfeest in fuifzaal Elysee in samenwerking met Instant Karma. Onder meer La Jungle en Material Girls komen er het beste van zichzelf geven. De avond sluit af met een DJ-set van Thibault Christiaensen en Stijn Vandevoorde. In kunstencentrum KAAP zal er tijdens de week van 8 april een debat plaatsvinden met enkel kunstenaars.

Vanaf deze editie kun je ook een chatbot inschakelen die je langs alle kunstwerken gidst. De chatbot stuurt je niet alleen in de juiste richting, maar geeft ook inhoudelijke informatie over de creaties. De chatbot is beschikbaar op Facebook Messenger of je kan de gratis The Crystal Ship app downloaden.

Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2019 18.30 u.