The Sound of O toert door de wijken

Stad Oostende werkte een nieuw concept uit voor The Sound of O. De radioshow wordt nu een echte wijkradio die gedurende het hele jaar zal rondtrekken naar de verschillende wijken met vaste rubrieken.

Tijdens corona werd de radioshow The Sound of O in het leven geroepen om de bewoners van de buurten en wijken in de Stad een hart onder de riem te steken en met elkaar te verbinden. The Sound of O werd toen tijdens de kerstperiode tijdens één specifieke dag uitgezonden.

Nieuw concept

Stad Oostende en de radiozenders BeOne en Noordzee sloegen de handen in elkaar om The Sound of O in een nieuw jasje te steken. In het nieuwe concept wordt de radioshow niet meer op één dag uitgezonden. Het wordt een echte wijkradio die heel het jaar zal rondtrekken naar de acht verschillende wijken. Elke laatste zaterdag van de maand (uitgezonderd juli/augustus) zullen inwoners kunnen genieten van de wijkradio, telkens van 11.00 tot 13.00 uur.

Oostendenaars kunnen de uitzending meevolgen via www.oostende.be/thesoundofo en via Radio BeOne (107,4 FM) of Radio Noordzee (105 FM).

The Sound of O zal uit vaste rubrieken bestaan. Het wordt een talkshow met het nieuws van de dag, straffe verhalen uit de wijken, sterke interviews, muziek en humor. ​ Wijkgerichte projecten zoals wijkprikkels, wijkbabbels en babbeldrinks neemt The Sound of O eveneens op in de show. Ook evenementen en projecten van andere partners in de wijk zoals scholen, jeugdbewegingen,…zullen aan bod komen. Op die manier stimuleert de Stad wijkcommunicatie en werkt ze aan de identiteit van de wijken.

Betrokkenheid

Stad Oostende wil alle buurten en wijken betrekken bij de wijkradio. Zo krijgen inwoners de kans om een vraag te stellen aan het Stadsbestuur. Dat kan door een mail te sturen naar buurtenenwijken@oostende.be. De meest gestelde vraag wordt beantwoord tijdens de live-uitzending.

Oostendenaars kunnen trouwens de wijkradio vanop de eerste rij beleven! De uitzendingen zijn namelijk toegankelijk voor het publiek. Inschrijven is verplicht via www.oostende.be/thesoundofo

Praktisch

Bekijk hier de data van de live-uitzendingen:

  • 25 maart 2023: Raversijde (OC Ter Yde, Duinenstraat 172)
  • 29 april 2023: Vuurtorenwijk (OC De Ballon, Mansveldstraat 9)
  • 27 mei 2023: Mariakerke (OC 't Viooltje, Violierenlaan 3)
  • 24 juni 2023: Stene (OC De Blomme, Chrysantenstraat 30)
  • 30 september 2023: Konterdam (OC Schaperye, Steenovenstraat 86)
  • 28 oktober 2023: Westerkwartier (OC De Schelpe, Elisabethlaan 32)
  • 25 november 2023: Zandvoorde (OC 't Kasteeltje, Kasteelstraat 22)
  • 30 december 2023: Centrum (Kerstmarkt)
Gepubliceerd op donderdag 9 maart 2023 17.50 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.