voordelen

COLRUYT

Bij de opstart als onthaalouder zal gezinsopvang Oostende jou aanmelden bij Colruyt.
Een medewerker van Colruyt zal jou dan opbellen om te vragen of je interesse hebt in ondervermelde speciale kortingskaarten:

  • Businesskaart: deze kaart is enkel geldig in de DreamLand- en DreamBabywinkels op rechtstreekse aankopen in de winkel, niet geldig op online bestellingen of bij Colruyt.
  • Colruyt Professional Kaart, deze kaart is enkel geldig bij Colruyt op rechtstreekse voedingsaankopen in de winkel, niet geldig op online bestellingen of bij Dreamland of DreamBaby.

Je krijgt ook toegang tot de website: www.collishopprofessional.be. Op deze website vind je het online assortiment DreamLand, DreamBaby, ColliShop en het professioneel assortiment kinderopvang.

Voor deze website heb je geen kaarten nodig, de website verrekent onmiddellijk de kortingen.
Afhalingen kunnen in de Colruyt- of Okaywinkel in jouw  buurt of aan huis vanaf 100 euro excl.BTW of mits betaling van transportkosten van 22 euro. 

ENERGIESCAN

Gezinsopvang Oostende werkt hiervoor samen met EOS. Wij bieden de mogelijkheid aan om bij jou thuis gratis een energiescan te laten uitvoeren.

SPEEL- O-THEEK DE SPEELHOED

Als onthaalouder kan je GRATIS je kinderen regelmatig verrassen met ander speelgoed.

Bereikbaarheid?
Speel-o-theek De Speelhoed, Zinnialaan 1 , 8400 Oostende.

Wanneer kan je er terecht?
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Elke donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.
Elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Op feestdagen is De Speelhoed gesloten.

Hoelang mag je van het ontleende speelgoed genieten?
Normale ontlening: 3 weken, maximaal 4 stukken.
Speelkoffer: 1 week, onbeperkt aantal stukken.

Meer informatie op de website https://www.oostende.be/speel-o-theek

VUILNISZAKKEN

Als onthaalouder krijg je 2 grote vuilniszakken per week op basis van een voltijdse prestatie en een volledige bezetting van vier kinderen. Deze worden per semester verdeeld.

LOCATIESUBSIDIE

De locatiesubsidie wordt voor de eerste keer toegekend in het jaar , waarin je opvang minstens 6 maanden open was, volgend op het jaar waarin de opvang is opgestart.
De locatiesubsidie bedraagt 600,00 euro op jaarbasis per groeps- of gezinsopvang. Hiervoor moet je een aanvraagformulier indienen.

Meer informatie over de subsidies vind je hier https://www.oostende.be/subsidie-ondersteuning-zelfstandigen-kinderopvang

INVESTERINGSSUBSIDIE 

De subsidie heeft tot doel de realisatie van:

  • aankoop onroerend goed;
  • infrastructuurwerken (bouwen of verbouwen);
  • aankoop meubilair of IT-materiaal voor een bedrag hoger dan 1.250 euro excl. btw;
  • herstellings- en onderhoudswerken (loodgieterij, elektriciteit, dakwerken, …) voor een bedrag hoger dan 2.500 euro excl. btw.

WERKINGSSUBSIDIE 

De subsidie heeft tot doel de realisatie van:

  • aankoop uitrustingsmaterialen: speelgoed, linnen, meubilair of IT-materiaal voor een bedrag tot maximum 1.250 euro excl. btw
  • verfraaiingswerken (schilderwerken, behangen, …);
  • herstellings- en onderhoudswerken (loodgieterij, elektriciteit, dakwerken, …) voor een bedrag tot maximum 2.500 euro excl. btw;
  • investeringen aan onroerend goed in een huurpand.

Verbruiksmaterialen (voeding, luiers,…) en nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, gas, internet- en telefoonkosten) komen niet in aanmerking.
Bij twijfel of de aankoop of investering kan worden gesubsidieerd, wordt deze vraag voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen.