The Sound of O: live radioshow op 23 december

Stad Oostende organiseerde op woensdag 23 december 2020 van 9.00 tot 17.00 uur The Sound of O, een hartverwarmende eindejaarsradioshow met presentator Tom De Cock. Daarmee wilde Stad Oostende mee helpen om voor meer verbondenheid te zorgen in wat voor veel mensen een moeilijke tijd was en is.

Herbeluister hier de live show

Het idee
Stad Oostende was door de coronacrisis verplicht om veel evenementen te schrappen. Toch wil de Stad dicht bij haar inwoners staan  - zeker in tijden waarin vereenzaming dreigt - en inzetten op het psychisch welzijn van haar inwoners. Daarom besloot Stad Oostende om een hartverwarmende eindejaarsradioshow te organiseren waar de focus ligt op alle Oostendenaars en de verschillende buurten en wijken in de Stad.

Digitaal en analoog te volgen
The Sound of O werd op woensdag 23 december 2020 van 9.00 tot 17.00 uur uitgezonden in het restaurant van woonzorgcentrum De Boarebreker. Tom De Cock, bekend van MNM, nam de presentatie voor zijn rekening. The Sound of O was live te beluisteren en te bekijken via deze webpagina, maar ook analoog via de FM-band, via de frequenties van Be One (107.4 FM voor de Middenkust) en Radio Noordzee (105 FM). Ook Focus & WTV zetten op 23 december de hele dag een link naar de livestream op hun website.

Oostendse muziek
Tijdens The Sound of O kon je genieten van een top 100 met daarin de platen die het vaakst door Oostendenaren werden aangevraagd. Ieder uur kwam er ook een Oostendse band of artiest langs die live en coronaproof een nummer bracht. Zijn van de partij: KleinexSanders, Longwa The Farao, KoVver, Misten (Maurice Duyvejonck), Vloedt, Your life on Hold, Pulle en Augustijn. Aan echte Oostendse muziek geen gebrek dus! 

Tijdens de show ging een vliegende reporter ook langs in de verschillende Oostendse wijken, op zoek naar mooie en warme verhalen. Op die manier wordt The Sound of O een verhaal van alle Oostendenaars. Vanzelfsprekend krijgen die Oostendenaars, van jong tot oud, ook zelf een stem tijdens The Sound of O. 

Gepubliceerd op maandag 7 december 2020 17.32 u.