Wijkradio The Sound of O

The Sound of O is terug en toert door de wijken

De radioshow The Sound of O is al drie jaar een vaste waarde en toert ook dit jaar opnieuw door de wijken. Nieuw is dat de radioshow gekoppeld wordt aan een evenement in de wijk. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 24 februari in de Astropolis tijdens de Nacht van de Musea en de Galerijen. 

Stad Oostende organiseerde de radioshow The Sound of O tijdens coronatijden om de bewoners van de buurten en wijken in de Stad een hart onder de riem te steken en met elkaar te verbinden. De show was te volgen via de twee belangrijkste radiozenders van Oostende, namelijk Radio BeOne en Radio Noordzee. In 2023 werd de radioshow een vast concept en werd gedurende acht maanden telkens in een andere wijk in de kijker gezet. Die live-uitzendingen vonden plaats in de ontmoetingscentra met publiek, in de wijken en dicht bij de inwoners.

The Sound of O on tour door de wijken. 

Na evaluatie van de editie in 2023, linkt de Stad dit jaar de radioshow aan bestaande evenementen in de verschillende wijken: The Sound of O 'on tour'. De Stad koos volgende evenementen uit om aan de radioshow te koppelen: 

24 februari THE SOUND OF O Wijkradio - Nacht van de Musea en de Galerijen, Astropolis (Mariakerke) 

30 maart THE SOUND OF O Wijkradio - Luchthaven Oostende (Raversijde) 

26 april THE SOUND OF O Wijkradio – Expo: Arno, The show of Life - Venetiaanse Gaanderijen (Centrum) 

1 juni THE SOUND OF O Wijkradio - Kinderboerderij (Stene) 

23 juni THE SOUND OF O Wijkradio – Rommelmarkt, touwtrekkersplein (Konterdam) 

20 juli THE SOUND OF O Wijkradio - Europees kampioenschap skeeleren (Zandvoorde) 

10 augustus THE SOUND OF O Wijkradio - Quartiers d'O (Vuurtorenwijk) 

14 september THE SOUND OF O Wijkradio - West Quarter Festival (Westerkwartier) 

Luisteraars mogen zich verwachten aan sterke interviews (met personen uit de wijk), verhalen, muziek en humor. De wijkradio zal communiceren over het evenement ter plaatse, bezoekers interviewen, wijkactoren uitnodigen… Daarnaast zal het de evenementen en projecten van andere partners in de wijk zoals, scholen, jeugdbewegingen,… vermelden. Zo wil de Stad wijkcommunicatie stimuleren en werken aan de identiteit van de wijken. 

Live 

Wie dat wil, kan de eerstvolgende wijkradio live meevolgen vanop de eerste rij in Astropolis op zaterdag 24 februari van 12.00 tot 14.00 uur. Je kan ook luisteren via Radio BeOne (107,4 FM) en Radio Noordzee (105 FM) of meevolgen via deze website. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.