Thuisgevoel

Hoofdthemas

Woonzorg

We streven ernaar om ouderen zo lang mogelijk thuis in hun vertrouwde thuisomgeving te laten wonen. Stad Oostende wil dan ook alle mogelijke ondersteuning geven om ouderen hierin te ondersteunen. Toch kan op een bepaald ogenblik, ondanks optimale thuiszorg, opname in een woonzorgcentrum nodig zijn.

In onze woonzorgcentra, WZC A. Lacourt en WZC De Boarebreker, zetten onze medewerkers zich dagelijks hard in om de bewoners een aangename woonomgeving te bieden. De bewoner staat centraal.

Naast de verpleegkundige en medische verzorging hechten wij ook veel belang aan gezellige huiselijkheid, een zinvolle daginvulling en begeleiding van de bewoner en zijn omgeving.

Thuisgevoel

Het woonzorgcentrum wil een warme thuis zijn waar ouderen zorgeloos kunnen genieten van rust. Bewoners leven samen in leefgroepen waar zorg op maat wordt geboden. Daarnaast hebben onze bewoners hun persoonlijke ruimte in een eigen gezellige kamer.

We geven aandacht voor de unieke eigenheid van onze bewoners en passen onze zorg aan hun noden en wensen aan. Onze visie op zorg zit diep geworteld in empathie, respect en gelijkwaardigheid.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.