Tijdelijke brug over A10 geopend voor fietsers en voetgangers

De werken aan de nieuwe tijdelijke brug in de A10 zijn klaar. De brug is vanaf nu geopend voor voetgangers en fietsers en maakt de verbinding tussen de twee delen van de Konterdamwijk. Vorige weekend werd de overspanning al geplaatst, nu zijn ook alle aansluitingswerken voltooid.

Vorig weekend werd de tijdelijke brug al boven de A10-snelweg aangebracht, nu zijn alle bijhorende werken klaar en is de brug geopend. Voortaan kunnen fietsers en voetgangers weer veilig de oversteek maken vanaf de Gistelsesteenweg naar de wijk Konterdam.

Deze tijdelijke brug kwam er op uitdrukkelijke vraag van de stad Oostende. De kostprijs van de tijdelijke brug bedraagt 87.000 euro (excl. btw) en wordt gedragen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Definitieve oplossing

AWV zal binnenkort een studiebureau aanduiden dat een studie zal uitvoeren voor een definitieve oplossing. Die studie bestaat uit drie delen. Op drie verschillende locaties worden ongelijkgrondse fietsverbindingen onderzocht waarvan de brug in de straat Oprit er één is. De twee andere zijn ter hoogte van de Kennedyrotonde en ter hoogte van de Seringenstraat. Bij die laatste is het idee om een fietstunnel onder de R31 te ontwerpen. Er is er op dit moment 302.000 euro voorzien voor dit project. Het plaatsen van een definitieve brug zal wellicht ten vroegste in 2023 zijn, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de vooruitgang van de studie en de beschikbare budgetten. 

Gepubliceerd op vrijdag 2 april 2021 16.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.