Toegankelijke kabelgoten voor evenementen

In Oostende vinden jaarlijks heel wat evenementen plaats. Iedereen moet hiervan kunnen genieten en daarom zet de Stad in op meer en beter toegankelijke evenementen. Stad Oostende vervangt de hoge oude kabelgoten door nieuwe toegankelijke en dus lagere kabelgoten zodat iedereen er vlot over kan.

Stad Oostende is een bruisende stad met jaarlijks tal van evenementen. Omdat iedereen optimaal zou kunnen genieten, wil de Stad inzetten op meer en beter toegankelijke evenementen met een specifieke aandacht voor personen met een handicap zoals rolstoelgebruikers of mensen met een audiovisuele handicap. Daarom kocht de Stad toegankelijke kabelgoten aan.

Nieuwe toegankelijke kabelgoten

Stad Oostende vermijdt zoveel als mogelijk om kabels over wandelpaden of toegangswegen te plaatsen. Soms kan het helaas niet anders en daarom investeert de Stad nu in nieuwe toegankelijke kabelgoten. De oude kabelgoten waren vrij hoog waardoor rolstoelgebruikers maar ook personen met een rollator of kinderwagen daar niet (zelfstandig) over raakten. De oude kabelgoten waren soms ook gevaarlijk omdat ze niet altijd even zichtbaar zijn en personen zo verrast werden door dat obstakel op de weg. De nieuwe kabelgoten hebben een breder afgeschuind vlak waardoor iedereen er gemakkelijk, veilig en zelfstandig over raakt.

Kabelgoten zijn een belangrijk aspect om evenementen toegankelijk te houden voor iedereen, maar daarnaast zijn er nog andere belangrijke zaken zoals onder meer voorbehouden parkeerplaatsen, tolken gebarentaal en rolstoeltoegankelijk sanitair.

Inzet tijdens evenementen

Oostende heeft een ruim aanbod aan evenementen en activiteiten. De Stad kiest voor een goede afstemming en spreiding van de evenementen maar vindt het ook belangrijk dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Oostende is een inclusieve stad en wil elke Oostendenaar en alle bezoekers van de Stad maximaal betrekken.

Gepubliceerd op woensdag 25 januari 2023 17.45 u.