Wijkkantoor Vuurtorenwijk is een feit

Veel vragen van inwoners worden beantwoord via de dienstverlening van de stad of het Sociaal Huis, maar niet iedereen geraakt even gemakkelijk tot bij het centrale aanbod van die diensten. Om meer toegankelijkheid te bieden, opent er een satellietkantoor in de Vuurtorenwijk op 1 april 2019.

Het kantoor is een soort proefproject om sociale dienstverlening dichter bij de mensen te brengen. Het moet ervoor zorgen dat de drempel naar gepaste hulp in buitenwijken zoals de Vuurtorenwijk verlaagt. De medewerkers van dat kantoor zijn vertrouwd met de wijk en proberen de inwoners zo goed mogelijk bij te staan in de zoektocht naar een antwoord op hun vragen. Het team bestaat uit vier maatschappelijk werkers en een administratief medewerker. Daarnaast werken ze samen met alle andere partners en diensten van de wijk zelf en daarbuiten. 

Bewoners van de Vuurtorenwijk kunnen in het kantoor terecht met allerlei vragen over wonen, onderwijs, basisdienstverlening van het algemeen welzijnsnetwerk of het vrijetijdsaanbod. Als het kantoor een positieve evaluatie krijgt, zal overwogen worden of er nog andere wijken zijn die nood hebben aan hetzelfde initiatief. 

Meer info: satellietkantoor in de Eduard Hammanstraat 30, 059 59 15 16 of  wijkpunt.vuurtoren@oostende.be. Het kantoor is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Je kan ook altijd een afspraak maken. 


                  
                   

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2019 9.30 u.