Aanleg skatespot op site 't Kasteeltje

Na gesprekken met de buurtbewoners werden enkele alternatieve voorstellen onderzocht voor de aanleg van een nieuwe skatespot in Zandvoorde. De keuze viel op de site van 't Kasteeltje.

Op 8 februari 2024 organiseerde Stad Oostende een infomoment over een skatespot op de site van OC ’t Kasteeltje.

Na gesprekken met de buurtbewoners werden enkele alternatieve voorstellen op het terrein onderzocht. De Stad hield daarbij rekening met hoeveel plaats er nodig is voor de skatespot, hoe goed de grond tegen regen kan en wie er vaak komt. Daaruit blijkt dat de zone naast de lokalen van KSA Zandvoorde aan OC ’t Kasteeltje de meest geschikte is.

De Stad zal de skatespot aanleggen met aangepaste materialen om de geluidsoverlast tot het absolute minimum te beperken. Rond de skatespot komt ook wat nieuw groen dat het geluid zal dempen. We kiezen bewust voor skatetoestellen voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Oudere en ervaren sporters zullen sneller de grotere skateparken in de stad opzoeken.

Meer info over wanneer de werken starten, volgt later.

Heb je vragen? Neem contact op met de dienst Jeugd:

jeugd@oostende.be  of 059 25 89 99.

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 13.25 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.