Torhoutsesteenweg kunstzinnig op de kaart

In de loop van dit jaar wil de sociaalartistieke organisatie kleinVerhaal samen met Stad Oostende de rijke diversiteit op de Torhoutsesteenweg onderzoeken, verbinding maken tussen de verschillende handelaars en zo de straat opnieuw op de kaart zetten via een positieve, originele campagne.

De Torhoutsesteenweg is een icoon in Oostende. Het is een straat met een rijke geschiedenis, vele gezichten en een grote mix aan inwoners en handelaars. Stad Oostende en kleinVerhaal willen de straat opnieuw op de kaart zetten met een campagne. Alle handelaars hebben zich ondertussen voorgesteld en hun dromen voor de Torhoutsesteenweg gedeeld.

Mobiel drukatelier

Vanaf vandaag trekt kleinVerhaal met een mobiel drukatelier doorheen de straat om de vele handelaars een 'gezicht' te geven. De Torhoutsesteenweg is een van de belangrijkste Oostendse invalswegen en zo'n superdiverse mix kan alleen maar een kleurrijk beeld opleveren. kleinVerhaal heeft als organisatie zijn strepen al verdiend met andere interessante projecten. Met dit project hopen ze verbinding te creëren in de buurt.

Grafisch kunstenaar Ella Vandenbussche zal de handelaars (of leden van hun gezin) begeleiden om een collega-handelaar uit de straat te portretteren. De gemaakte kunstwerken worden vervolgens uitvergroot en als banners opgehangen in de Torhoutsesteenweg. Zoals bij al hun projecten wordt er bottom-up gewerkt, en zal er tijd genomen worden om de handelaars, van welke rang of stand ook, persoonlijk te leren kennen. De schoonheid van al de geuren en kleuren die langs de Torhoutsesteenweg te zien zijn, zullen zichtbaar zijn voor iedereen.

Unieke handelaarskaart

Alle verzamelde informatie komt in een handgetekende 'handelaarskaart'. Op dat plan komen alle handelaars en ondernemingen van de Torhoutsesteenweg. Het is één van de initiatieven opgenomen in een lijst van acties voor de Torhoutsesteenweg. Heel wat ondernemers, sommigen al jarenlang actief in de straat, hadden de vraag om de straat meer in het daglicht te stellen. Met de acties hoopt het stadsbestuur mede een antwoord te kunnen bieden om de straat beter te betrekken, de troeven te verbeteren en zo de kwaliteit te versterken.

Met de unieke kaart kunnen Oostendenaars, toeristen en passanten makkelijk ontdekken welke grote diversiteit aan producten en diensten er bestaan in de Torhoutsesteenweg. De kaart zal op verschillende plaatsen in de Stad gratis worden aangeboden.

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 15.29 u.