Tournée minérale

OOSTENDE DAAGT JE UIT VOOR TOURNEE MINERALE 2022

Tournée Minérale blaast in februari zes kaarsjes uit! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2022 een maand geen alcohol te drinken. Ook in Oostende gaan verschillende organisaties de uitdaging aan.

Mocktails aan de bar van OC’s en WZC

In februari bieden de ontmoetingscentra en de woonzorgcentra verschillende nieuwe alcoholvrije alternatieven aan. Naast, water, koffie en frisdrank kan je nu ook andere alcoholvrije dranken en een verse mocktail bestellen aan de bar. Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Wat er exact in het aanbod komt blijft nog even een verrassing. Nieuwsgierig. Kom dan zeker eens af.

1 op 5 volwassenen doet mee aan tournée minérale, en jij?

95 procent van de Vlamingen kent Tournée Minérale. Daarmee is de campagne even bekend als de nationale feestdag. Het aantal mensen dat deelneemt aan de maand zonder alcohol, bewijst bovendien dat de interesse groot blijft: elk jaar opnieuw neemt een op de vijf volwassenen deel. Dat was ook in 2021, in volle coronacrisis, het geval. Die groep bestaat uit een mix van terugkerende en nieuwe deelnemers. Vorig jaar deed 22% voor de eerste keer mee. En gelijk hebben ze, want onderzoek van de UGent wees uit dat wie mee doet aan Tournée Minérale een half jaar na de campagne nog steeds gemiddeld twee glazen minder drinkt per week dan voordien.

Editie 2022 – voel-je-vrij met Tournée Minérale

De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale: vrij van een kater en de daarbij horende verloren dag, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt. Wie al eerder deelnam heeft het waarschijnlijk wel ervaren: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren! Doe dus mee en ontdek de voordelen van een maand zonder. Ook de keuzevrijheid tijdens de maand zonder alcohol is verzekerd, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca. Zo zijn er opnieuw heel wat Minérale bars en resto’s die inzetten op een goed alcoholvrij aanbod.

Bereid je voor op een maand zonder alcohol

  1. Volg tournée minérale op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief

In februari zal je ook antwoord krijgen op een heleboel vragen over alcohol. We weten dat alcohol een impact heeft op ons welzijn en op onze fysieke en mentale gezondheid. Maar hoe zit het nu juist? Slaap je beter met een slaapmutsje? Is het ontremmende effect van alcohol goed nieuws voor je seksleven? Wat doet alcohol met je gezondheid? Verschillende experten zullen je allerlei interessante weetjes over alcohol vertellen. Wie benieuwd is, kan op de hoogte blijven via de nieuwsbrief en via de sociale media en de website van Tournée Minérale.

  • Verdiep je in alle tips en recepten
    Sommigen vinden Tournée Minérale makkelijker tijdens corona, voor anderen is het dan weer een extra uitdaging. Vind je het soms moeilijk of wil je gewoon wat leuke tips of recepten?

www.tourneeminerale.be zette de lekkerste alcoholvrije cocktails op een rijtje en verzamelde heel wat tips en getuigenissen van deelnemers.

  • Ontdek de voordelen
    Een maand lang geen alcohol drinken, kan sommigen misschien afschrikken, maar dat is nergens voor nodig. Integendeel. Ontdek de voordelen van een alcoholvrije maand.