Info voor tweedeverblijvers

Info voor tweedeverblijvers

Hoofdthemas

Ben je eigenaar van een tweede verblijf in Oostende?

De Stad Oostende doet er alles aan om je verblijf het hele jaar door aangenaam te maken. We zetten alle voordelen voor je op een rij!

Onbeperkt naar het recyclagepark

Je kan als eigenaar van een tweede verblijf, net als de inwoners van Oostende, onbeperkt gebruik maken van alle recyclageparken in Oostende. 

Recyclageparken in Oostende

30 min. gratis parkeren

Alle inwoners en tweedeverblijvers kunnen gratis 30 minuten parkeren in alle betalende zones van Oostende. Daarvoor moet je eenmalig registreren.

Bekijk hier alle info

Gratis diefstalpreventieadvies

Vraag gratis een bezoek aan van de diefstalpreventieadviseur. Deze komt op bezoek in je tweedeverblijfswoning of -appartement, overloopt de beveiliging en geeft advies op maat. Als je op basis van dit advies maatregelen neemt om je woning beter te beveiligen, kan je bovendien een premie aanvragen.

Vraag je gratis diefstalpreventieadvies aan

Energieadvies van Energiehuis Oostende

Wil je je tweedeverblijf graag energiezuiniger maken? Bij Energiehuis Oostende kan je gratis renovatieadvies aanvragen. Daarnaast biedt Energiehuis Oostende ook een energiescan aan, waarbij de energiedeskundige samen met jou je woning doorloopt en vaststelt waar de grootste verbruikers zitten.

Energiehuis Oostende

Bibliotheek

Het lenen van boeken, strips, cd’s, dvd’s en andere materialen in onze bib is volledig gratis.

Bibliotheek Oostende

Speelpleinwerking

Kinderen van tweedeverblijvers zijn welkom op de speelpleinwerking van de stad. De speelpleinwerking voorziet een vakantieaanbod tijdens elke schoolvakantie behalve de kerstvakantie.

Meer info over de speelpleinwerking 

Sport aan Zee

Stad Oostende organiseert in samenwerking met de sportclubs een gevarieerd sportaanbod voor Oostendenaars en tweedeverblijvers vanaf 16 jaar. Deelnemen kan voor slechts 2,50 euro per activiteit.

Meer info over Sport aan Zee

UiTPAS

UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten kunt deelnemen. Met UiTPAS Oostende spaar je punten wanneer je deelneemt aan activiteiten. De gespaarde punten ruil je in voor mooie voordelen, zoals een korting, een drankje, gratis tickets of een ander exclusief cadeau… Gebruik je UiTPAS in Oostende én in andere UiTPAS-steden en gemeenten.

Ontdek hier alle voordelen en voorwaarden

UiT in Oostende

UiT in Oostende is dé agenda bij uitstek voor vrije tijd in Oostende. Wat is er te doen met de (klein)kinderen? Plan je een uitstap met vrienden en familie? Ontdek de beste vrijetijdstips van Oostende op www.uitinoostende.be.

Maandelijks bundelen we de beste tips en de leukste interviews in ons UiTmagazine. Haal jouw exemplaar bij de bib, het Stadhuis of één van onze vrijetijdspartners.


Digitale aangifte

Aangifteformulier tweede verblijven - aangifte aanslagjaar

Aangifteformulier tweede verblijven - aangifte aanslagjaar (als onderneming)

Na je aangifte activeren we je identiteitskaart zodat je ermee naar de recyclageparken kan gaan.

Kan je de aangifte niet digitaal invullen? Maak dan een afspraak en kom langs bij de dienst Belastingen (via www.oostende.be/afspraak of T 0800 1 8400).


Meer

Bezoek ook deze websites om er een leuk en goed gevuld verblijf van te maken:

www.visitoostende.be

www.uitinoostende.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.