Stad Oostende biedt horecazaken de mogelijkheid om terrassen tijdelijk uit te breiden

Op 8 juni mogen de horecazaken weer open gaan. Daarom informeerde Stad Oostende alle handelszaken over de uitbating van de terrassen. Horecazaken die een tijdelijk terras of een uitbreiding ervan willen, kunnen een aanvraag indienen. Intussen zijn er al 51 dossiers goedgekeurd.

Ook de Oostendse horeca kreeg het hard te verduren tijdens de coronacrisis. Stad Oostende besliste daarom om alle horecazaken de mogelijkheid te geven om hun terrassen uit te breiden tijdens de zomermaanden.

Intussen keurde het College van Burgemeester en Schepenen al 51 dossiers goed. Geen enkele aanvraag werd tot nu toe geweigerd. Goed nieuws dus voor veel uitbaters, zeker nu de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen zette voor de heropening van de horeca op maandag 8 juni 2020.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, neemt Stad Oostende - indien noodzakelijk - een aantal verkeersmaatregelen. Zo zal de Dwarsstraat aan de zijde van de Sint-Franciscusstraat tot eind september afgesloten worden voor wagens, om ruimte te bieden aan twee extra terrassen. Ook kan er hier en daar een extra parkeerverbod ingevoerd worden op plaatsen waar bijkomende ruimte nodig is voor tijdelijke terrassen.

Naast de 51 goedgekeurde aanvragen zijn er nog 24 in behandeling.

Aanvragen voor het uitbreiden van terrassen kunnen nog altijd worden ingediend per mail naar terrassen@oostende.be. De aanvragen worden dagelijks behandeld en verwerkt.

Voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen mogen uitzonderlijk parasols en ander terrasmeubilair met reclame gebruikt worden. Dit laat de horeca-uitbaters toe om bij leveranciers snel en goedkoop aan extra materiaal te raken, zonder de extra kosten om bijkomend materiaal te moeten huren of nieuw aan te kopen.

Gepubliceerd op donderdag 28 mei 2020 15.15 u.