Uitbreiding en verdubbeling veerdienst

De gratis veerdienst tussen de Visserskaai en de Oosteroever is al jarenlang een vaste waarde. Net zoals de vorige jaren besliste Stad Oostende om de dienstverlening vanaf 1 april opnieuw uit te breiden en te verdubbelen.

De veerdienst tussen de Westeroever en de Oosteroever is tijdens het hoogseizoen zeer populair bij zowel de inwoners als bij de toeristen. Omdat het aantal mensen dat gebruik maakt van de veerboot in die periode enorm toeneemt, besliste Stad Oostende om de inzet van het veer - zoals elk jaar - te verhogen. Op die manier kan er een optimale dienstverlening gegarandeerd worden.

Vanaf maandag 1 april tot en met zondag 3 november 2024 wordt de dienstverlening uitgebreid en zelfs verdubbeld met een extra veerboot (tijdens de weekends) tussen 10.30 en 18.30 uur.  Van 1 juli tot en met 31 augustus 2024 varen er permanent 2 boten.

Daarvoor sloot Stad Oostende een overeenkomst af met de Vlaamse Overheid, Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, Vloot DAB die het veer uitbaat. 

Meer info en de dienstregeling vind je op www.oostende.be/overzetboot.

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.