Uitgaansbeleving in Oostende

In de zomer van 2021 deed het bestuur van de Oostendse Jeugdraad een bevraging bij de lokale jeugd over hoe ze uitgaan in de Oostende beleven. 

Het rapport van deze bevraging werd aan het stadsbestuur bezorgd ter inspiratie voor eventuele beleidskeuzes die het uitgaansleven enkel ten goede kunnen komen.

Benieuwd naar dit rapport? Lees het hier: Rapport Jeugdraad Oostende_ Enquête uitgaansleven.pdf226,6 Kb(pdf)

Gesterkt door deze cijfergegevens werd een open maar vooral interactieve gespreksavond georganiseerd voor lokale jongeren én leden uit de adviesraden van de buurgemeenten. Samen met de aanwezige Schepenen werden er tal van zaken besproken en werden er ook heel wat suggesties gedaan. 

De essentie van deze gespreksavond werd opnieuw gebundeld in een rapport, dat ook aan het bestuur werd bezorgd.

Benieuwd naar dit rapport? Lees het hier: Verslag Overleg Uitgaan Oostende 26022022.pdf379,5 Kb(pdf)

Het bestuur van de Jeugdraad volgt dit thema en de uitvoering van enkele suggesties verder op. Daarnaast blijven de bestuursleden in open dialoog met de bevoegde Schepen om het lokale uitgaansleven steeds verder te finetunen én jongeren (en de iets ouderen) te blijven verwennen met een leuke belevenis tijdens het feestvieren in Oostende. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.