Vacature: Administratief medewerker dienst Burgerzaken (C1-3) (deadline: 28 juli 2021)

Stad Oostende organiseert een verkorte procedure voor administratief medewerker bij dienst Burgerzaken voor een onmiddellijke indiensttreding.

VACATUREGEGEVENS

Functie: Administratief medewerker (C1-3)

Dienst: Burgerzaken, team andere nationaliteiten en team burgerlijke stand

Aantal betrekkingen: 2

Dienst Burgerzaken?

Dienst burgerzaken, gevestigd op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis, is samengesteld uit 3 teams namelijk bevolking, burgerlijke stand en andere nationaliteiten.

Het team bevolking heeft als meeste voorkomende producten: identiteitskaarten, reispassen, rijbewijzen en adreswijzigingen.

Het  team burgerlijke stand behandelt onder andere geboortes, overlijdens, huwelijken, naamsveranderingen en het verwerven van de Belgische nationaliteit.

Niet-Belgen kunnen terecht in de dienst andere nationaliteiten om hun dossier en verblijf te laten behandelen.

Burgerzaken heeft een sterke frontoffice werking. Burgers worden door medewerkers in de eerste plaats verder geholpen aan het loket.

Naast de frontoffice is er backoffice werking met afhandeling van dossiers, opzoekwerk, opvolging van mails en telefonische dienstverlening.

Alle handelingen gebeuren op afspraak.

Wij zijn op zoek naar administratieve medewerkers die graag klanten verder helpen, nauwgezet werken, bereid zijn zich te verdiepen in de materie van burgerzaken en discreet kunnen omgaan met persoonsgegevens.

Klantgerichtheid en proactief werken zijn sleutelwoorden die eigen zijn binnen burgerzaken.

Hoe ziet de job eruit als administratief medewerker?

·        Als administratief medewerker ben je een halve dag actief aan het loket en doe je een halve dag backoffice werk.

·        De frontoffice is een belangrijk onderdeel van de job waarbij onthalen van klanten op een klantgerichte en vriendelijke manier centraal staat. De dienstverlening binnen burgerzaken is dagelijks beschikbaar voor klanten en een constante wisselwerking tussen de collegas aan het loket en in de backoffice is noodzakelijk waardoor telewerk eerder uitzonderlijk is.

·        Gaandeweg word je opgeleid in de verschillende producten van burgerzaken. Je wordt hierin begeleid door de collegas, door de hoofdmedewerker en de leidinggevenden. Regelmatig zal je hiervoor een opleiding of een cursus kunnen volgen.

·         Je komt terecht in een dynamisch team waar loyale samenwerking, flexibiliteit, betrokkenheid en rekening houden met elkaar cruciaal zijn.

·        Tweewekelijks is er teamoverleg waar jouw meedenken en inbreng verwacht wordt

Profiel:

·        Je hebt een klantgerichte ingesteldheid

·        Je bent bereid je in te werken in de materie (burgerlijk wetboek, vreemdelingenwetgeving,…)

·        Je hebt een stipte nauwkeurige werkhouding

·        Je hebt een basiskennis van het Ms Officepakket

·        Je bent een teamplayer

Toelatingsvoorwaarden:

Beschikken over een diploma of getuigschrift hoger secundair onderwijs.

Je bent snel beschikbaar.

Aanbod:

Onmiddellijke indiensttreding met een voltijds contract bepaalde duur met eventueel kans op verlenging.

Bijkomende voordelen: Wij bieden maaltijdcheques, fietspremie, volledige terugbetaling sociaal abonnement, aansluiting bij de sociale dienst met tal van voordelen en de kortingskaart Pluspas, een personeelsrestaurant met een gevarieerd aanbod gezonde maaltijden tegen democratische prijzen. Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van vorming. Beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep kan bij een eerste indiensttreding voor maximaal tien jaar in rekening worden gebracht voor de berekening van de geldelijke anciënniteit. Tewerkstelling bij openbare diensten wordt volledig meegenomen voor de geldelijke anciënniteit.

Informatie en inschrijving:

Solliciteren kan enkel online ten laatste op 28 juli 2021, via onderstaande knop:

De kandidatuur bestaande uit een gemotiveerde sollicitatiebrief, een kopie van het vereiste diploma en een curriculum vitae.  

Contactpersoon :

Katy Gyselen, Coördinator frontoffice en onthaal, 059 25 80 49  – katy.gyselen@oostende.be

Maarten Pylyser, Expert burgerzaken, 059 25 84 01 - maarten.pylyser@oostende.be 

Je zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek indien je aan de voorwaarden voldoet. Dit gesprek gaat door op 5 augustus na de kantooruren of op 6 augustus 2021.

Stad Oostende streeft diversiteit op de werkvloer na. Iedereen mag zich dan ook kandidaat stellen, ongeacht geslacht, filosofische overtuiging, afkomst, geaardheid of handicap.

Gepubliceerd op woensdag 20 januari 2021 23.30 u.