Vacature: Algemeen Directeur Stad Oostende

Vacature: Algemeen Directeur Stad Oostende

Bij Stad Oostende is er momenteel een vacature voor de functie van Algemeen Directeur. Solliciteren kan tot uiterlijk 13 april 2020.

Oostende maken we samen. Elke burger en ondernemer is betrokken bij een open beleid. Dat maakt van Oostende een slimme, vernieuwende en verbindende samenleving. Van buurten en wijken tot in het stadhuis. Oostende is een toegankelijke stad waar iedereen evenwaardig kan bouwen aan een toekomst. Oostende is een stad om trots op te zijn. Het is een pioniersstad met een sterke sociale samenhang en een welvarende economie.

Heb je zin om je dagelijks in te zetten voor de Oostendenaar? Om samen met de burgers en ondernemers de kansen en uitdagingen op een overkoepelende en toekomstige manier aan te pakken? Twijfel dan niet en solliciteer voor de functie van algemeen directeur!

Wat verwachten we van jou?

Als algemeen directeur sta je in voor de algemene en coördinerende leiding van de diensten van de Stad en het OCMW teneinde de decretale en wettelijke voorgeschreven taken en beleidsobjectieven zo effectief en zo efficiënt mogelijk te helpen realiseren. Je draagt verantwoordelijkheid voor het dagelijks personeels- en financieel beheer en staat in voor het organisatiebeheersingssysteem.

 • Beleidscoördinatie – Beleidsmatig werken : plannen, opvolgen en bijsturen strategische planning
 • Aansturen, implementeren en opvolgen van het personeelsmanagement zodat het bestuur kan streven naar competent en gemotiveerd personeel dat de beleidsdoelstellingen kan waarmaken
 • Aansturen van en toezien op een efficiënte en effectieve werking van de organisatie zodat het realiseren van de beleidsdoelstellingen en een kwaliteitsvolle dienstverlening gestimuleerd worden
 • Samenwerkingsverbanden en externe vertegenwoordiging
 • Informatiedoorstroom en communicatie (Voorzitter MAT)

Voor een gedetailleerde functiebeschrijving en competentieprofiel raadpleeg zeker de informatiebrochure!

Onze voorwaarden

Houder zijn van een diploma dat in aanmerking wordt genomen voor de aanwerving in een betrekking van niveau A en minstens 4 jaar ervaring in een managementfunctie kunnen aantonen.De deelnemingsvoorwaarden voor de kandidaten via de aanwervingsprocedure kunnen worden teruggevonden in de informatiebrochure.

Ons aanbod

 • een contractuele voltijdse benoeming als algemeen directeur, decretale graad;
 • een aantrekkelijk verloningspakket: salarisschaal klasse 15 + 30%;
 • je werkervaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep wordt voor maximum 10
  jaar overgenomen bij de bepaling van je startloon;
 • systeem van glijtijden met een goede verhouding werk-privé;
 • hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietspremie, volledige terugbetaling sociaal abonnement, aansluiting bij de sociale dienst GSD-V met tal van voordelen en de kortingskaart Pluspas, mogelijkheid tot groepsaankopen.

Hoe selecteren we?

De selectie start met een verkennend gesprek, wordt gevolgd door een assessment center en eindigt met een jurygesprek inclusief management case. In de informatiebundel vind je de nodige uitleg over de selectietechnieken en het verdere verloop van de procedure.

Praktische informatie

 • Indienen kandidatuur en documenten?
  Wij verwachten je uitgebreide kandidatuur uiterlijk tegen 13 april 2020 om middernacht. Solliciteren kan enkel via mail naar gent@searchselection.com. Je voegt hierbij een recent cv, motivatiebrief en de nodige bewijsdocumenten.

 • Documenten
  Je moet bij je online sollicitatie (via e-mail) volgende documenten toe te voegen, uiterlijk op datum van het afsluiten van de kandidaatstelling op 13 april 2020
  - Een motivatiebrief en cv, waarin de ervaringsvereiste (zie voorwaarden) uitvoerig wordt toegelicht
  - Een bewijs van goed zedelijk gedrag (Model 595)
  - Een kopie van het vereiste diploma (zie voorwaarden)

Voor meer informatie kun je terecht bij Myra Vandekerckhove van Seach & Selection, m.vanderkerckhove@searchselection.com of sla er de infobrochure op na.

Gepubliceerd op donderdag 26 maart 2020 16.32 u.