Vacature: Pedagogisch coach (B1-3) (deadline: 7 oktober 2021)

Vacature: Pedagogisch coach (B1-3) (deadline: 7 oktober 2021)

Stad Oostende organiseert een vergelijkend examen voor de indiensttreding en de aanleg van een werfreserve voor de functie van Pedagogisch coach om het pedagogische beleid van de stedelijke voorschoolse kinderopvang uit te werken en uit te dragen.

Jobinhoud:

Stad Oostende organiseert voor peuters tot 3 jaar 6 stedelijke opvanginitiatieven: 5 kinderdagverblijven en 1 dienst voor onthaalouders. Al deze jonge kinderen hebben elke dag opnieuw nood aan een warme opvang met veel taalstimulering, activiteiten en een uitdagende omgeving. Medewerkers worden begeleid in het uitvoeren van deze visie door middel van vormingen, studiedagen, individuele coaching, ontwikkelen van materialen, etc. Ook het kwaliteitsbeleid wordt permanent opgevolgd: zelfevaluatie, tevredenheidsmetingen, kwaliteitsverbeteringen,…

Als pedagogisch coach werk je vanuit de overkoepelende coördinatiecel voor de verschillende opvanglocaties. Je ontwikkelt je expertise binnen deze sector en stelt deze ten dienste van de opvang. Je hebt oog voor het begeleiden van medewerkers in het pedagogisch handelen vanaf het moment dat ze in dienst treden en gedurende de carrière in de kinderopvang. Je werkt nauw samen met de leidinggevende collega’s op de locaties zelf. Je rapporteert rechtstreeks aan de coördinator Kinderopvang.

Voorwaarden:

Bij aanwerving:

  • Je bent houder van een bachelordiploma in de medische, sociale of pedagogische richting. 

Bij bevordering:

  • ofwel ben je na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwerving- en selectieprocedure zoals omschreven in de rechtspositieregeling; ofwel ben je vóór 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een    gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen;
  • je bent houder van het diploma gesteld bij aanwerving;
  • je bent houder van een graad niveau C met minimum 1 jaar dienstanciënniteit in graad C;
  • je hebt geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen voor de laatste periodieke evaluatie.

Bij interne mobiliteit:

  • ofwel ben je na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwerving- en selectieprocedure zoals omschreven in de rechtspositieregeling; ofwel ben je vóór 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen;
  • je bent houder van het diploma gesteld bij aanwerving;
  • je bent houder van de graad B1-3 met minimum 1 jaar niveau-anciënniteit in graad B1-3;
  • je hebt geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen voor de laatste periodieke evaluatie.

Aanbod:

We bieden je een voltijds contract onbepaalde duur*, een bruto startsalaris van min. € 2.460 en max. € 4.146. Je werkervaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep wordt voor maximaal 10 jaar meegenomen voor de bepaling van je startloon**. Tewerkstelling bij openbare diensten wordt volledig meegenomen voor de geldelijke anciënniteit.

We bieden de mogelijkheid om te werken in een systeem van glijtijden met een goede verhouding tussen werk en privé. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om aan te sluiten bij de hospitalisatieverzekering en bieden we ruime opleidingsmogelijkheden. We bieden maaltijdcheques, fietspremie, volledige terugbetaling sociaal abonnement, aansluiting bij de sociale dienst GSD-V met tal van voordelen en de kortingskaart Pluspas. Bovendien kan je gebruik maken van het personeelsrestaurant met een gevarieerd aanbod gezonde maaltijden.

*Statutaire kandidaten in dienst bij de Stad of het OCMW Oostende kunnen hun statuut behouden bij bevordering en interne mobiliteit.

**Enkel voor kandidaten via aanwerving.

Selectieprocedure:

Schrijf je in via onderstaande blauwe sollicitatieknop, ten laatste op donderdag 7 oktober 2021. Mogelijk wordt de oproep verlengd. Kijk steeds voor de meest recente informatie op de website.

Je sollicitatiedossier bestaat uit een curriculum vitae, een motivatiebrief en een kopie van het bachelorsdiploma.

Solliciteren bij Stad Oostende: Pedagogisch coach - B1-3 (deadline: 7 oktober 2021)

De examenprocedure bestaat uit volgende proeven: een verkennend gesprek (optioneel), een schriftelijke proef via thuisopdracht en een mondelinge proef.  Alle proeven zijn eliminerend en vinden plaats in de periode half oktober / november 2021. De reserve is 4 jaar geldig.

Lees zeker ook de functiebeschrijving die je onderaan deze pagina vindt.

Voor bijkomende info kan je terecht bij Joke Maertens: joke.maertens@oostende.be  of T 059 59 11 04.

Schrijf je in op de vacaturenieuwsbrief

Gepubliceerd op maandag 6 september 2021 9.03 u.