Vacature: Psychosociaal begeleider MSOC (B1-3) (deadline: 10 juli 2022)

Ben je discreet en heb je inlevingsvermogen? Wil je mensen met een verslavingsprobleem helpen tijdens hun veranderingsproces? Solliciteer nu voor de functie van Psychosociaal begeleider bij MSOC.

Stad Oostende organiseert een selectie voor de tijdelijke indiensttreding en aanleg van een reservelijst voor de functie van psychosociaal begeleider MSOC.

Bekijk hier het organogram van de Stad Oostende.

Jobinhoud

Het MSOC is een ambulant centrum voor verslaafden aan illegale drugs. Het gaat om een laagdrempelige en multidisciplinaire hulpverlening aan personen met een drugsprobleem die het gevoel hebben nergens meer terecht te kunnen voor hulp. Het MSOC wil de algemene toestand van de cliënten verbeteren. Het centrum streeft naar het terugdringen van de schadelijke gevolgen van het druggebruik en het verhogen van de levenskwaliteit van zowel gebruikers als hun omgeving. Ontwenning is hierbij geen voorafgaande voorwaarde maar wel de uiteindelijke doelstelling.

Als Psychosociaal begeleider verleen je maatschappelijke en sociale bijstand en begeleiding aan de cliënten van het Medisch Sociaal Opvangcentrum. Je bent eveneens mee verantwoordelijk voor de psychosociale begeleiding van de cliënten. Je begeleidt ze op een motiverende manier en staat in voor crisisgesprekken.

Verder neem je deel aan interne en externe vergaderingen en overlegmomenten. Je rapporteert aan de coördinator van het psychosociaal team. Daarnaast ondersteun je de verpleegkundige bij een aantal taken, waaronder het verstrekken van substitutiemedicatie, en neem je een onthaalfunctie op. Bovendien vorm je een brug tussen de doelgroepen en de bestaande hulpverlening

Tot slot werk je aan de verbinding tussen de mensen van de doelgroep en hun eigen omgeving. Je probeert zicht te krijgen op het milieu en de leefwereld van de doelgroep om zo een beter beeld te hebben van de behoefte van de cliënt om er vervolgens op in te spelen. Je benadert actief de doelgroep om contacten op te bouwen en je bouwt zorgzame relaties op.

Voorwaarden

 • Je bent houder van een diploma of getuigschrift gegradueerde of bachelor maatschappelijk werk, orthopedagogie, ergotherapie, psychiatrische verpleegkunde of sociaal verpleegkundige*.
 • Ervaring binnen drughulpverlening is een troef.

*Schoolverlaters worden eveneens toegelaten tot de selectieprocedure na het indienen van een persoonlijke verklaring op eer dat je binnen een termijn van vijf maanden zal deelnemen aan de eindproeven voor het behalen van het diploma.

Aanbod

Je beroepservaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep wordt voor maximaal 10 jaar in aanmerking genomen voor de bepaling van je startloon. Je beroepservaring bij de overheid wordt volledig overgenomen.

We bieden je:

 • een contract van bepaalde duur 
 • een bruto maandloon van minimum 2.560 en maximum 4.313 euro
 • een eindejaarspremie
 • een hospitalisatieverzekering
 • ruime opleidingsmogelijkheden
 • maaltijdcheques
 • een fietspremie
 • de volledige terugbetaling van je sociaal abonnement
 • de aansluiting bij de sociale dienst GSD-V met tal van voordelen
 • de kortingskaart Pluspas
 • gezonde maaltijden in ons personeelsrestaurant

Informatie en inschrijving

Solliciteren kan uitsluitend via onderstaande blauwe sollicitatieknop tot en met zondag 10 juli 2022.

Je sollicitatiedossier bestaat uit een curriculum vitae, een motivatiebrief en een kopie van het gevraagde diploma/getuigschrift.

Solliciteren bij Stad Oostende: Psychosociaal begeleider MSOC - B1-3 (deadline: 10 juli 2022)

De selectieprocedure bestaat uit een interview die plaatsvindt volgens jouw beschikbaarheid.

Lees zeker ook de functiebeschrijving die je onderaan deze pagina vindt voor meer info over de jobinhoud.

Voor meer informatie over de selectieprocedure kan je een mailtje sturen naar maggy.bendels@oostende.be.

Voor meer informatie over de jobinhoud kan je terecht bij Sien Vanbecelaere op het e-mailadres sien.vanbecelaere@oostende.be of op het telefoonnummer 059 25 86 98.

Wens je op de hoogte te blijven van al ons vacaturenieuws? Schrijf je dan zeker in op onze vacaturenieuwsbrief. 

Schrijf je hier in op de vacaturenieuwsbrief.

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 14.10 u.