Vacature: verzorgende medewerk(st)ers bij de kinderdagverblijven

Heb jij een hart voor kinderen? De stad Oostende heeft vijf kinderdagverblijven: Wiegelied, Panukkel, De Driewieler, De Pelikaan en De Ballon. Deze kinderopvanginitiatieven vangen kinderen op van 0 tot en met 3 jaar.

Stad Oostende is op zoek naar kindvriendelijke verzorgende medewerk(st)ers die deel willen uitmaken van de vervangingspool voor kortdurende vervangingen. Ben jij bereid om te werken met een contract van bepaalde duur? Schrijf je dan in om deel te nemen aan de selectieprocedure.
Een kortdurende vervanging wil zeggen dat je contracten van bepaalde duur aangeboden krijgt ter vervanging van een afwezige collega. Dit biedt jou een uitstekende kans om de werking van de Stedelijke kinderdagverblijven te leren kennen.

Jouw job bestaat er in om de kinderen waarvoor jij zorgt, een aangename tijd te bezorgen.  Samen met je team, zorg je voor een leuke en aangepaste vrijetijdsbesteding en waak je mee over de gezondheid van het kind. Je geeft de ouder(s) op het einde van de dag het verhaal van die dag mee. Je staat uiteraard open voor diversiteit.

Je werkgever is het stadsbestuur van Oostende. De lonen zijn volgens de officiële barema’s en daarnaast krijg je ook maaltijdcheques en woon-werk-vergoeding. Je komt terecht in een dynamisch team dat deel uitmaakt van de hele kinderopvangsector van de Stad.

Vereisten?

  • Houder zijn van een diploma of getuigschrift uit het secundair onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend: opleiding Kinderzorg / Begeleider in de kinderopvang/Jeugd- en gehandicaptenzorg / Leefgroepwerking / Internaatswerking / Verpleegkunde / Verpleegaspirant/ Gezondheids- en welzijnswetenschappen / Sociale en technische wetenschappen.
  • Houder zijn van een diploma uit het hoger onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend in het studiegebied: Orthopedagogie/Sociaal-agogisch werk/Verpleegkunde/ Onderwijs/Gezondheidszorg/Psychologie en pedagogische wetenschappen/ Gezinswetenschappen/Pedagogie van het jonge kind/ Maatschappelijke veiligheid/ Sociale readaptatiewetenschappen
  • Slagen in een selectieproef.

Opmerking: laatstejaarsstudenten worden eveneens toegelaten aan de proeven maar bij indiensttreding moet men wel in het bezit zijn van het vereiste diploma. Een attest van school als bewijs van laatstejaarsstudent dient bezorgd te worden in plaats van het vereiste diploma.

 

Voel jij jou geroepen?

Solliciteer online: verzorgend medewerk(st)ers bij de kinderdagverblijven

We vragen je om tevens een uittreksel uit het strafregister 596.2 (het vroegere model 2) op te laden.

  • Woon je in Oostende, vraag dan nu meteen het uittreksel digitaal aan via  https://www.oostende.be/strafregister
  • Woon je niet in Oostende, dan moet je naar het gemeentehuis van je eigen gemeente gaan om een uittreksel. Als je geluk hebt kan het ook in jouw gemeente digitaal.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Personeel op het nummer 059/50.88.00

Gepubliceerd op maandag 17 februari 2020 9.00 u.