Vacature: Kindbegeleider in kinderdagverblijven De Ballon, De Pelikaan, De Driewieler, Panukkel of Wiegelied

Heb jij een hart voor kinderen? Volg jij het ritme van het kind? Dan is kindbegeleider iets voor jou! De Stad Oostende heeft vijf kinderdagverblijven. Deze kinderopvanginitiatieven vangen kinderen op van 0 tot en met 3 jaar.

Stad Oostende is op zoek naar kindbegeleiders die deel willen uitmaken van de vervangingspool voor vervangingscontracten. Iets voor jou? Schrijf je snel in via onderstaande blauwe sollicitatieknop.

We zoeken kindbegeleiders die een warm hart toedragen aan kinderen: troosten, knuffelen, wiegen, samen lachen en samen spelen. Je volgt het ritme van het kind en speelt in op de behoeftes van het kind (eten, slapen, verzorgen). Daarnaast organiseer je spelactiviteiten om de ontwikkeling van het kind te stimuleren en baseer je op de interesses van het kind.

Je geeft de ouder(s) op het einde van de dag het verhaal van die dag mee. Je werkt samen met het gezin als partner in de opvoeding.

Je werkgever is het stadsbestuur van Oostende. De lonen zijn volgens de officiële barema’s en daarnaast krijg je ook maaltijdcheques en woon-werk-vergoeding. Je komt terecht in een dynamisch team dat deel uitmaakt van de hele kinderopvangsector van de Stad.

Extra informatie: (onderaan deze pagina)

  • de pedagogische visie 
  • het borstvoedingsbeleid

Vereisten?

  • Houder zijn van een diploma of getuigschrift uit het secundair onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend: opleiding Kinderzorg / Begeleider in de kinderopvang/Jeugd- en gehandicaptenzorg / Leefgroepwerking / Internaatswerking / Verpleegkunde / Verpleegaspirant/ Gezondheids- en welzijnswetenschappen / Sociale en technische wetenschappen.
  • Houder zijn van een diploma uit het hoger onderwijs dat door Kind en Gezin wordt erkend in het studiegebied: Orthopedagogie/Sociaal-agogisch werk/Verpleegkunde/ Onderwijs/Gezondheidszorg/Psychologie en pedagogische wetenschappen/ Gezinswetenschappen/Pedagogie van het jonge kind/ Maatschappelijke veiligheid/ Sociale readaptatiewetenschappen
  • Slagen in een selectieproef.

Opmerking: laatstejaarsstudenten worden eveneens toegelaten aan de proeven maar bij indiensttreding moet men wel in het bezit zijn van het vereiste diploma. Een attest van school als bewijs van laatstejaarsstudent dient bezorgd te worden in plaats van het vereiste diploma.

Voel jij jou geroepen?

Solliciteren bij Stad Oostende: Kindbegeleider in kinderdagverblijven

We vragen je om tevens een uittreksel uit het strafregister 596.2 (het vroegere model 2) op te laden.

  • Woon je in Oostende, vraag dan nu meteen het uittreksel digitaal aan via  https://www.oostende.be/strafregister
  • Woon je niet in Oostende, dan moet je naar het gemeentehuis van je eigen gemeente gaan om een uittreksel. Als je geluk hebt, kan het ook in jouw gemeente digitaal.

Voor meer informatie over de selectieprocedure: Joke Maertens; joke.maertens@oostende.be , 059 59 11 04

Voor meer informatie over de jobinhoud: Sarah Colpaert; sarah.colpaert@oostende.be, 059 25 89 22

Gepubliceerd op donderdag 6 januari 2022 16.25 u.