Vaccinatiecentrum Kursaal plant laagdrempelige open vaccinatiedag op 13 juli

Op dinsdag 13 juli houdt het vaccinatiecentrum Kursaal een open vaccinatiedag voor inwoners die zich nog niet lieten vaccineren. Zij krijgen nu een tweede kans om zich in te enten, dankzij een extra levering van meer dan duizend Johnson & Johnson vaccins.

Stad Oostende roept alle niet-gevaccineerde en meerderjarige Oostendenaars op om zich op voorhand in te schrijven.

Intussen kregen 51.595 (85%) van de meerderjarige Oostendenaars minstens één prik met het coronavaccin. Wie zich nog niet liet vaccineren, omdat zij of hij nog twijfelde in het begin van de vaccinatiecampagne of omdat de uitnodiging verloren ging of de datum onhaalbaar was, krijgt de kans om dat alsnog te doen tijdens de open vaccinatiedag in het Kursaal op dinsdag 13 juli. Dat is mogelijk door een extra levering van zo'n 1.200 Johnson & Johnson vaccins, waar bovendien slechts één prik van nodig is om volledig beschermd te zijn.

Meerderjarige Oostendenaars

De open vaccinatiedag in het Kursaal geldt alleen voor inwoners van Oostende en Middelkerke. Omdat er enkel inentingen met het Johnson & Johnson vaccin gebeuren, komen bovendien alleen mensen ouder dan 18 in aanmerking. Door de drempel zo laag mogelijk te houden, hoopt Stad Oostende nog zoveel mogelijk inwoners te overtuigen. De laatste maanden is het duidelijk gebleken: hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe beter we als groep gewapend zijn tegen het coronavirus.

Inschrijving

Stad Oostende roept iedereen op om zich op voorhand in te schrijven op https://www.oostende.be/openvaccinatiedag1307, zodat het vaccinatiecentrum alles zo vlot mogelijk kan laten verlopen. Na inschrijving word je dan opgebeld door een medewerker van het vaccinatiecentrum die een afspraak inboekt op een exact uur op dinsdag 13 juli. Inschrijven kan tot zondagavond 11 juli om 20 uur.

Wie het webformulier niet kan invullen, kan ook een telefonische afspraak maken op 0800 62 433 (elke dag bereikbaar tussen 10 en 19.30 uur) of kan de dag zelf langsgaan in het vaccinatiecentrum tussen 8.00 en 12.00 uur en 12.30 en 16.30 uur. Let wel op, de voorraad is beperkt, dus een vaccin is niet gegarandeerd.

Wie op 13 juli niet vrij is en zich toch wil opgeven om gevaccineerd te worden in Kursaal, kan zich ook nog steeds via QVAX inschrijven. Via die reservelijst worden ook nog steeds mensen opgeroepen voor een vaccin.

Gepubliceerd op dinsdag 6 juli 2021 15.17 u.