Vaccinaties wzc A. Lacourt gaan grotendeels door

Na 4 nieuwe coronabesmettingen, besliste het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de geplande vaccinaties in woonzorgcentrum A. Lacourt uitgesteld moesten worden, maar op vraag van Stad Oostende mag er nu toch gevaccineerd worden in de niet-getroffen afdelingen.

Tegen midden februari zouden alle bewoners en medewerkers van de woonzorgcentra op het grondgebied van Stad Oostende beide inentingen met het coronavaccin ontvangen moeten hebben en zo volledig beschermd zijn tegen het virus. Deze week zouden ook de woonzorgcentra van Stad Oostende aan de beurt zijn: wzc De Boarebreker en A. Lacourt. Na 4 nieuwe besmettingen besliste het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de vaccinaties in wzc A. Lacourt uitgesteld zouden moeten worden.

Stad Oostende stelde na overleg met de arbeidsgeneesheer en de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) van het woonzorgcentrum de vraag om toch te kunnen starten met de vaccinaties in de niet-getroffen afdelingen. Vandaag kregen we hiervoor groen licht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat betekent dat we het grootste deel van onze bewoners en medewerkers nu al bescherming zullen kunnen bieden.

De geplande hertesting op het coronavirus, waarbij alle bewoners en personeel morgen en een tweede keer volgende week opnieuw getest worden, gaan ook door. Intussen worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om verdere besmetting te stoppen. Door niet-getroffen afdelingen al te vaccineren wil Stad Oostende ook op kortere termijn het risico in te dijken.  

In WZC Boarebreker blijft alles zoals gepland en krijgen bewoners en medewerkers woensdag hun eerste spuitje met het coronavaccin.

Gepubliceerd op maandag 18 januari 2021 13.51 u.