Valpreventie bij ouderen

De cijfers liegen er niet om: één op drie thuiswonende oudere personen valt jaarlijks. Bij personen die ouder zijn dan 80 jaar loopt dit zelfs op tot één op twee. Een val kan iedereen overkomen. 

De valproblematiek wordt vaak onderschat. Vallen kan gepaard gaan met heel wat nare gevolgen zoals het breken van een ledemaat, pijn, bezorgdheid om opnieuw te vallen en sociale isolatie. Het goede nieuws is dat je de kans om te vallen kan verminderen door onder andere voldoende te bewegen, niet te snel recht te staan na het zitten of liggen en te zorgen voor een veilige omgeving. Kom het ontdekken in de demowoning en ga naar huis met heel wat tips!

Heb je geen tijd om de demowoning te bezoeken? Of bezocht je de demowoning en wil je even wat nagaan? Houd deze pagina in het oog! We delen hier meer tips en informatie over valpreventie bij ouderen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.